Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
Fujitsu Services voorziet Gaillard Logistics van geavanceerd WMS

Maarssen, 15 mei 2003

Fujitsu Services, mede gespecialiseerd in IT-oplossingen voor de logistieke markt, heeft een vijfjarig contract gesloten met logistiek dienstverlener Gaillard Logistics voor levering, implementatie en onderhoud van het Warehouse Management Systeem (WMS) MLS. Het WMS, bestemd voor het distributiecentrum van Gaillard in Drunen, moet op 1 oktober 2003 'in de lucht' zijn.

Gaillard Logistics levert logistieke diensten aan bedrijven in de mode- en non-food-branche. De dienstverlening omvat onder meer ordermanagement, voorraadbeheer, warehousing en distributie. Sinds een aantal jaren is Gaillard strategisch partner van leverancier Van Happen Fashion en retailer Villa Happ. Van Happen levert zes eigen baby- en kinderkledingmerken aan meer dan zeshonderd speciaalzaken en shop-in-shops door heel Europa. Villa Happ is een vernieuwend winkelconcept voor kids fashion, met momenteel dertig vestigingen in Nederland, Duitsland en België. Nog dit jaar wil de textielketen acht nieuwe winkels in Nederland openen.

Gaillard stuurt alle logistieke activiteiten voor deze bedrijven aan vanuit het distributiecentrum in Drunen. Om de logistieke processen verder te professionaliseren, was Gaillard op zoek naar een geavanceerd Warehouse Management Systeem. Dit WMS moest voor verschillende opdrachtgevers tegelijk kunnen werken en met verschillende ERP-systemen overweg kunnen. Ook moest het Value Added Logistics (bijvoorbeeld het maken van prijslabels) faciliteren, douanevoorzieningen bieden en Radio Frequency-datacommunicatie ondersteunen. Na zorgvuldige selectie viel de keus op MLS van Fujitsu Services.

Fujitsu Services levert en implementeert MLS (inclusief de koppelingen met de diverse ERP-systemen), evenals de technische infrastructuur, bestaande uit Progress-databasesoftware, UNIX- en Windows NT-servers. Ook het onderhoud van het WMS is onderdeel van de overeenkomst. "Met dit contract versterken we onze positie in de textielbranche," zegt Wijnand Engelen, directeur Logistic Systems bij Fujitsu Services. "Gaillard Logistics is, na Danzas Fashion, G-Star (Secon) en AGU, alweer onze vierde klant in dit segment van de markt." Bas Gaillard, directeur Gaillard Logistics, ziet de samenwerking met vertrouwen tegemoet: "Fujitsu Services heeft veel kennis in huis, en de continuïteit van het moederbedrijf biedt zekerheid."

Corporate informatie Gaillard Logistics

Gaillard Logistics B.V. is logistiek dienstverlener voor leveranciers, tussenpersonen en retailers gespecialiseerd in mode en non-food. Kernactiviteiten zijn ordermanagement, voorraadbeheer, warehousing, distributie en Value Added Logistics.

Gaillard verricht deze activiteiten vanuit zijn distributiecentrum in Drunen met een hecht en flexibel team dat beschikt over ruim 25 jaar logistieke ervaring. Het distributiecentrum beslaat 7.000 m2 en heeft 4.500 palletplaatsen.

Meer informatie: www.gaillard.nl

Corporate informatie Fujitsu Services

Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van Fujitsu Limited. Deze Japanse multinational behoort met 165.000 werknemers tot de grootste IT-concerns ter wereld. Op het gebied van IT-services neemt het concern wereldwijd de derde plaats in.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren en Business Solutions voor specifieke markten, waaronder de logistieke- en retailmarkt. Het bedrijf stelt zich ten doel organisaties beter te laten presteren, waardoor zij hun klanten innovatiever, sneller, slagvaardiger en efficiënter kunnen bedienen. Fujitsu Services telt 15.500 werknemers.

Bij de Nederlandse vestiging, Fujitsu Services B.V., in Maarssen zijn ruim 850 IT-specialisten werkzaam. Daarvan zijn er 200 actief bij de Europese Helpdesk en het Infracentre, van waaruit op afstand systemen en infrastructuren worden beheerd. Fujitsu Services B.V. heeft samenwerkings-verbanden met onder andere Fujitsu Siemens Computers, HP, Sun, Cisco, Microsoft en Oracle.

Meer informatie: nl.services.fujitsu.com