Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Schoonmaak is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

15-05-2003

Familieruzie nekt schoonmaakbedrijf Vrolijk

De vakbond voor schoonmakers, CNV Schoonmaak, is buitengewoon boos over het faillissement van het schoonmaakbedrijf Vrolijk (vestigingen in Den Haag, Utrecht en Amsterdam, 450 werknemers). Doordat de ouders van de huidige eigenaar het faillissement van de holding hebben aangevraagd en gekregen, staat de werkgelegenheid van 450 werknemers op het spel. Daarnaast hebben de werknemers sinds maart geen salaris gekregen.

De bond wil zo snel mogelijk om de tafel met de curator om te bezien of een doorstart van de holding of de drie dochterbedrijven mogelijk is.
Overigens vindt CNV Schoonmaak dat het management al een paar jaar in gebreke is gebleven met het treffen van maatregelen. Het bedrijf draait al enkele jaren niet goed, maar passende maatregelen bleven uit. Zo mislukte een voorgenomen fusie met het Amstelveense schoonmaakbedrijf GCA. Bestuurder Arjen Slagboom van CNV Schoonmaak: "We maken ons grote zorgen over de werkgelegenheid van de mensen. Die is in het geding door een ordinaire familieruzie. Bovendien zeggen werknemers dat het al twee jaar lang een rotzooitje is bij het bedrijf en dat salarissen wel vaker te laat worden betaald. Het wordt nu tijd dat er orde op zaken wordt gesteld. De bezem moet er door."

Nadere inlichtingen:

Arjen Slagboom (bestuurder CNV Schoonmaak)
023-5684670
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030-6348272