Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 15-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel.: 06 - 51 40 19 52

Getuigenoproep brandstichting politiebureau
LELYSTAD De politie is op zoek naar getuigen van de brandstichting dinsdag rond middernacht in het stafbureau van politie aan de Schans. Onderzoek van de technische recherche heeft uitgewezen dat de brand is aangestoken. Degene die iets gehoord of gezien heeft of over informatie beschikt die van belang kan zijn voor het onderzoek, wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van Lelystad-West, telefoonnummer: 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding fietsendief
ALMERE Een 16-jarige jongen uit Almere is woensdagmiddag op de Operetteweg aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen dat hij een fiets op de grond gooide. Uit een gesprekje bleek die fiets niet van hem te zijn. Hij is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Rijden onder invloed
URK Een 54-jarige automobilist uit Urk heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij werd woensdagavond op de Nagel aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,7 promille. Proces-verbaal is opgemaakt.

Openbaar dronkenschap
LELYSTAD De politie heeft woensdagmiddag op de Schouw een 57-jarige Lelystedeling aangehouden voor openbaar dronkenschap. Hij is ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Bromfietscontrole
ZEEWOLDE De politie heeft woensdagmorgen op de Knardijk in het kader van het project Easy Rider een bromfietscontrole uitgevoerd. In totaal zeven bromfietsen en een snorfiets werden gecontroleerd en drie bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid (opgevoerd).

Verkeerscontrole
ZEEWOLDE De politie heeft woensdagmorgen bij verschillende scholen een controle uitgevoerd op het veilig met de auto naar school brengen van kinderen. Er werd gelet op het gebruik van kinderzitjes en gordels. In totaal zijn zeventien bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel. Daarnaast heeft de politie op de Horsterweg drie automobilisten beboet voor te hard rijden.

Brand door blikseminslag
ALMERE De brandweer heeft woensdagmiddag moeten uitrukken naar de Cesar Franckweg voor een woningbrand. De bliksem was ingeslagen in het dak van de woning waardoor de dakisolatie in brand was gevlogen. Niemand raakte gewond.