Ingezonden persbericht


EPN pleit met debat voor transparantie Europese voedselveiligheid

Gebrek aan regie complexe productieketens levensgevaarlijk

Den Haag, 15 mei 2003 - Om de kwaliteit en veiligheid van ons voedsel te bewaken, hebben overheid, industrie en handel een scala aan wetten en voorschriften ontwikkeld. Zowel tijdens de productie als bij het verkooppunt wordt strikt gecontroleerd op naleving van de regels. Door aspecten als de uitbreiding van de Europese Unie en de wereldwijde handel in grondstoffen, halffabrikaten en eindproducten worden productieketens echter steeds ingewikkelder en hierdoor neemt het totale overzicht af. Daarbij kan onduidelijkheid ontstaan over de eindverantwoordelijkheid met alle gevolgen vandien. EPN roept daarom op tot actie en organiseert op 23 mei om 14:00 uur een debat in Nieuwspoort waarin voedselveiligheid en de rol die ICT daarin kan spelen centraal staan.

In dit eerste openbare debat van een serie waarin de Europese dimensie en de bijdrage van ICT de rode draden zijn, zullen Johan de Leeuw, directeur-generaal Voedsel en Waren Autoriteit, Dorette Corbey, Lid van het Europese Parlement voor de PvdA voor voedselveiligheid en Laurens Jan Brinkhorst, voormalig Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, met de deelnemers discussiëren over voedselveiligheid en de rol van ICT in een Europese dimensie.

Aanmelden voor het debat is mogelijk bij EPN, via telefoon 070 - 427 76 22 of mail info@epn.net mailto:info@epn.net>. Het debat vindt plaats in het Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag. Ontvangst is vanaf 14:00 uur, het debat zal starten om 14:30 uur en wordt om 16:30 uur afgesloten met een borrel.

Over EPN
EPN-Platform voor de Informatiesamenleving, is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor de maatschappelijke meerwaarde van ict. In het platform zijn het bedrijfsleven, de politiek, het maatschappelijk middenveld, de wetenschap en de overheid vertegenwoordigd. EPN voert onderzoek uit, steunt projecten, publiceert en organiseert bijeenkomsten over ict en samenleving.

Contactpersonen voor de media: EPN

Peter van der Wel 070 - 415 6844

06-28640639
peter.vanderwel@epn.net mailto:peter.vanderwel@epn.net>

www.epn.net http://www.epn.net>