Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.10 uur

Onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.35 uur controleerden politiemensen op de Kerkewijk een automobilist. Uit de blaastest bleek dat hij beduidend teveel had gedronken en hij werd aangehouden. Hij gaf op 32 jaar te zijn en uit Gennep te komen.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 560 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tevens bleek dat de man een valse naam had opgegeven; hij verklaarde later 34 jaar oud te zijn en uit Malden te komen. Ook van de juistheid van deze personalia is de politie niet overtuigd. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Naar de juistheid van zijn personalia wordt een nader onderzoek ingesteld. Tegen de verdachte wordt in ieder geval proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het opgeven van een valse naam. De auto van de man is veiliggesteld bij het politiebureau.

Gordelcontrole

VEENENDAAL De politie heeft op woensdag 14 mei tussen 13.00 uur en 14.30 uur een gordelcontrole op de Wageningselaan gehouden.

Vijfentwintig personen kregen een bekeuring van 40,- omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel, één bestuurder kreeg een bekeuring van 136,- omdat hij niet handenvrij belde.