Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Bromfietser valt

VIANEN- Woensdagavond is een bromfietser gevallen. Rond 18.45 uur reed een 34-jarige bromfietser uit Vianen over de Ringdijk. Op het moment dat hij een fietser wilde inhalen, kwam hij ten val. De man is vervoerd naar het ziekenhuis met een gebroken duim. De fietser kon zijn weg zonder schade of letsel vervolgen.

Gevaarlijk rijden

NIEUWEGEIN- Woensdagavond is een man aangehouden na een aantal verkeersovertredingen. Omstreeks 21.00 uur zagen agenten een auto rijden over de Overeindseweg. De auto spinde en reed met hoge snelheid weer terug in tegengestelde richting.

De agenten reden er achteraan, maar raakte de auto na een korte achtervolging kwijt. Na gezocht te hebben in de buurt, zagen ze de auto bij een woning staan en even later troffen ze de bestuurder aan. De 24-jarige man uit Culemborg kon worden aangehouden en werd meegenomen na het bureau . Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs, een valse naam opgeven en gevaarlijk rijden.

Rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN- Op de Herenstraat is woensdagavond een man aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen een auto op de Utrechtsestraat staan, met daarin een beschonken bestuurder. Aangezien de man geen aanstalten maakte om te gaan rijden en hij niet rijdend gezien was, gingen de agenten weer verder.

Enige tijd later zagen ze de man rijden op de Herenstraat. Daar kreeg hij een stopteken en kon hij mee naar het bureau voor een ademanalyse. Hier bleek dat de 50-jarige man uit Nieuwegein 940 ug/l in lichaam had. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.