Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.20 uur

Insluiper

BILTHOVEN- Woensdagavond vond een insluiping in een woning aan de Apollovlinder plaats. Omstreeks 20.30 uur waren de bewoners van de woning op de eerste etage en zagen een man in de tuin staan. Hij verliet nadat hij gezien was de tuin en liep via de brandgang achter de woning, om de woning heen de Apollovlinder weer op. De man heeft een portemonnee, telefoon en autosleutels buit gemaakt. De auto is veilig gesteld op het politiebureau.

Het signalement van de man is als volgt: licht getinte huidskleur, 25 tot 30 jaar oud, kort zwart licht krullend haar, 1.75m tot 1.80m lang, gekleed in een donkere broek en een korte zwarte leren jas met op de linkermouw een goudkleurig embleem en op de rug een wit rond embleem ter grootte van een handbal. De politie zoekt getuigen van de insluiping en roept hen op zich te melden bij het district Binnensticht op telefoonnummer: 0900-8844.

Snelheidscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Woensdag werd een snelheidscontrole gehouden op de Langbroekerdijk. Tussen 07.30 en 08.30 uur werd hier gecontroleerd. 9 Bestuurders kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u, terwijl hier 60 km/u is toegestaan.

Tasjesroof

BILTHOVEN- Woensdagmorgen is een vrouw van haar tas beroofd. Omstreeks 11.45 uur liep een 86-jarige vrouw uit Bilthoven langs De Kwinkelier in de richting van de parkeergarage. Ter hoogte van het Uilenpad passeerde een man haar. Hij griste haar tas uit de mand van haar rollator en rende richting de achterzijde van De Kwinklier.

Getuigen zijn achter de man aan gerend, maar konden hem helaas niet meer te pakken krijgen. De tas van de vrouw is later in de struiken terug gevonden, een klein geldbedrag ontbrak.

Het signalement van de man is als volgt: tussen de 20 en 30 jaar oud,
1.75m tot 1.85m lang, lichte huidskleur, kort donkerblond haar en een onverzorgd en onregelmatig gebit. De politie zoekt getuigen van de beroving en roept hen op zich te melden bij de politie, district Binnensticht op telefoonnr.: 0900-8844.