Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 15 mei 2003

MoveYourAss.tv krijgt vervolg met bijdrage van Bedrijfsfonds voor de Pers

DeNieuwe Omroep heeft een bijdrage van het Bedrijfsfonds voor de Pers ontvangen voor het project MoveYourAss.tv. De website www.moveyourass.tv is een interactief informatie- en communicatieplatform voor jongeren over internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling. "Het benutten van de multimediale mogelijkheden die het internet biedt om jongeren in deze onderwerpen te interesseren levert naar onze mening een vernieuwende bijdrage aan de journalistieke informatievoorziening", aldus het Bedrijfsfonds.

De bijdrage van het fonds maakt het mogelijk dat een team van jonge verslaggevers tijdens een tweede reis op zoek gaat naar de 'ideale manier' om de wereld te verbeteren. De tweede reis staat gepland voor oktober tot en met december 2003. Begin deze zomer gaat het team van MoveYourAss.tv via de website op zoek naar nieuwe verslaggevers. De bezoekers van de site spelen een belangrijke rol in de uiteindelijke keuze.

DeNieuwe Omroep lanceerde de website www.moveyourass.tv in samenwerking met Move Your World op 1 april jongstleden. Tot 15 juni 2003 zijn verslaggevers Jorrit Daggenvoorde, Christian Laheij en cameraman Victor Vroegindeweij op reis in Latijns Amerika. Van de projecten die ze bezochten in de Dominicaanse Republiek, Nicaragua, Costa Rica en Ecuador maakten ze reportages, audio- en tekstverslagen die op de website te zien zijn. Op 19 mei vertrekken ze naar Brazilië.

De redactie heeft over de bezochte landen en behandelde thema's dossiers aangelegd, aangevuld met een vacaturebank en links naar relevante websites.

In Nederland verzorgt Miriam van 't Veer de verslaggeving. Zij interviewde onder meer Marco Borsato, voormalig Miss Nederland Reshma Roopram en televisiepresentator Sipke Jan Bousema over de manier waarop zij een bijdrage leveren aan een betere wereld.

DeNieuwe Omroep is een vereniging met ruim 60.000 leden die de mogelijkheden van journalistieke informatieoverdracht op het internet verkent rondom thema's als mensenrechten, milieu en mondiale verhoudingen. Move Your World is een projectbureau dat zich ten doel stelt het draagvlak onder Nederlandse jongeren voor internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling te vergroten.

EINDE PERSBERICHT

Neem voor meer informatie, interviews en beeldmateriaal contact op met:

DeNieuwe Omroep

Margo van der Valk en Irina de Vink, publiciteit MoveYourAss.tv

T +31 (0)10 476 7507

F + 31 (0)10 476 3520

E publiciteit@moveyourass.tv

Move Your World

Jojanneke Hendriks

T +31 (0)20 344 9182

F +31 (0)20 344 9180

E jojanneke@moveyourworld.nl