Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-05-2003
Perszberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 15 mei 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: berover gepakt; slachtoffer gezocht
Stadswachten wisten in samenwerking met omstanders woensdagmiddag rond 17.30 uur een 34-jarige man uit Groningen aan te houden voor het wegnemen van geld uit een pinautomaat. De man griste geld bij een pinautomaat van de Postbank bij het winkelcentrum Paddepoel aan de Pleiadenlaan weg. Voor de politie is de persoon die stond te pinnen onbekend gebleven. Een omstander wist van de berover het geld weer terug te pakken. De 34-jarige man zette het daarna op een lopen en werd uiteindelijk in de Noorderkroonstraat aangehouden door stadswachten en overgedragen aan de politie. De politie is nog op zoek naar de persoon die het geld is kwijtgeraakt. Hij of zij wordt verzocht zich te melden bij de politie in basiseenheid West, via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: verkeerscontroles
Op de Verlengde Hereweg wed woensdagavond een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 489 passerende voertuigen reden er 52 sneller dan 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid was 80 km per uur. Op de Pop Dijkemaweg (50 km limiet) werden woensdagmiddag 593 voertuigen gemeten. Hier reden er 64 te snel en reed de snelste overtreder 72 km per uur. In de Oosterstraat werd een controle gehouden op het rijden in verboden richting. Acht fietsers en drie automobilisten hielden zich niet aan de inrijverboden en kregen een bekeuring.

Groningen: man voor oplichting aangehouden
Een 26-jarige man uit Eelde werd woensdagochtend in een doe-het-zelf zaak aan de Friesestraatweg aangehouden voor oplichting. De man had uit de winkel een artikel gepakt en wilde deze bij de teruggeefbalie weer inleveren voor geld. Het personeel had te truc door een waarschuwde de politie. De man werd meegenomen naar het bureau waar hij een proces-verbaal kreeg.

BERICHTEN REGIO KOMEN ZO

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)