Ingezonden persbericht


Producten van failliet Pro Active International in de verkoop

Mei 14, 2003, Vandaag maakt Start-end BV bekend dat ze in opdracht van de curator een aantal producten gaat verkopen van Pro Active International BV. Het gaat om de Internet Monitor, de Intermedia Brand Monitor, BrandCeption en de Customer Contact Monitor.

Onderzoeksbureau Pro Active International was een internationaal bedrijf dat zich specialiseerde in het analyseren en verzamelen van diverse gegevens. Pro Active International verwierf de meeste bekendheid met de Pan Europese Internet Monitor. Daarbij werk in 14 verschillende Europese landen onderzoek gedaan door 14.000 mensen telefonisch te ondervragen en door in dezelfde periode meer dan 150.000 Internet gebruikers online te ondervragen. Brandception en de Customer Contact Monitor zijn tools om online reclame en klantbeleving te meten. De Intermedia Brand Monitor is onlangs succesvol in de UK gebruikt voor het onderzoeken van merkontvankelijkheid binnen de verschillende media.

Maurits Koster van Start-end heeft er vertrouwen in dat de producten bij een goede partij terecht komen. Pro Active International heeft een aantal producten die voor onderzoekbureaus, media bureaus en grote adverteerders erg interessant zijn. Ook in het buitenland hebben de onderzoeken veel bekendheid gekregen. Veel van de waarde zit bij de mensen die deze producten hebben ontwikkeld. Zij hebben aangegeven de kennis te willen overdragen en dat maakt de producten goed verkoopbaar.

Einde

Profiel Start-end:

Sinds 2000 biedt Start-end als eerste Nederlandse bedrijf een nieuwe dienst voor curatoren, banken en bedrijven. Start-end onderscheidt zich door gebruik te maken van nieuwe middelen zoals een online marktplaats en database gedreven verkooptechnieken. Start-end is echter meer dan alleen een bedrijf dat zich richt op ondersteuning bij het doorstarten van bedrijven en het veilen van bedrijfsactiva op internet. Het biedt een compleet pakket van diensten, zoals taxaties, ICT-waardering, interim management, het veiligstellen van roerende zaken, inventarisatie van debiteuren, orderportefeuille en onderhanden werk en het maken van kosten/baten analyses.

Het management van Start-end bestaat uit drs. Hendrik Jan van Es en drs. Maurits Koster. Bij het bedrijf werken 12 medewerkers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Start-end B.V.

Keienbergweg 3

1090 GL Amsterdam

Tel. +31 (0)20 452 4712

Fax. +31 (0)20 423 22 10

info@start-end.nl