Politie Hollands Midden
Datum: 15 mei 2003

(


Inbraak in woningen (2x) en bedrijf Voorhout

In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 mei werd er in één woning aan de Jacoba van Beierenweg geprobeerd in te breken. Men kwam niet verder dan gewrik in een sluitnaad van een raam. Bij een andere woning aan de Jacoba van Beierenweg lukte het wel. Hier werd een klein raampje opengebroken. Uit de woning is een portemonnee met inhoud gestolen. Bij een bedrijfspand aan dezelfde weg werd eveneens ingebroken. Ook hier kwam men binnen na het openbreken van een raam. Uit het bedrijf wordt, zoals nu bekend is, niets vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woningen (2x) Leiden

In de middag van woensdag 14 mei werd er ingebroken in een flatwoning aan de Frederik van Eedenlaan. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning zijn in ieder geval autosleutels, autopapieren en paspoorten gestolen. Ook van een woning aan de Houtmarkt werd een deur opengebroken. Vooralsnog wordt uit deze woning niets vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Voorschoten

In de avond van woensdag 14 mei werd er ingebroken in een woning aan de Rossinidreef. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is onder meer geld en zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Racefietsers komen ten val Hazerswoude-dorp

Op de Vier Heemskinderenweg kwamen op woensdag 14 mei rond 19.30 uur een 46-jarige man uit Rijpwetering en een 36-jarige man uit Alphen aan den Rijn met hun racefiets ten val. Een derde racefietser wist op de fiets/been te blijven. Vermoedelijk raakte één van de racefietsers door een oneffenheid in het asfalt de controle over zijn fiets kwijt en kwam ten val. De tweede racefietser reed daarop in. Beide mannen zijn met letsel aan schouder en gezicht overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.


Meisje te water Zevenhoven

Een 4 jarig meisje uit Zevenhoven raakte op woensdag 14 mei rond 16.50 uur te water nabij een parkje aan de Uitweg. Het in het water drijvende kind werd ontdekt door een 37-jarige man uit Zevenhoven. Deze haalde haar direct uit het water. Omstanders pasten direct reanimatie toe bij het buiten bewustzijnde meisje. Het slachtoffertje is overgebracht naar het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Over haar toestand is op dit moment niets bekend. Het vermoeden bestaat dat het meisje te water raakte bij het vanaf de waterkant takjes in het water gooien.


Inbraak in woningen (3x) Zevenhuizen

In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 mei werd er in twee woningen aan de Rozenstraat geprobeerd in te breken. De inbrekers(s) kwamen niet verder dan gewrik in een sluitnaad van een deur. Bij een derde woning aan de Rozenstraat lukte het wel. Hier werd een raam opengebroken. Uit deze woning werd een fotocamera gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.





Crossmotor zonder remmen door ruit woning Gouda

Een 22-jarige inwoner van Gouda probeerde woensdag 14 mei rond 19.00 uur een crossmotor uit op de Marathonlaan. Toen hij wilde remmen kwam hij er achter dat de achterrem niet werkte en dat de voorrem nog niet gemonteerd was. Om toch af te remmen reed hij een tuin van een woning in en kwam vervolgens tot stilstand tegen een ruit van de woning. Deze ruit van dubbel glas werd door de klap vernield. Ook werd op zijn weg naar de ruit een tuinset beschadigd. De motorrijder bleef ongedeerd. De politie nam de motor in beslag.




Fietser breekt arm Schoonhoven

Een 14-jarige jongen vergat op woensdag 14 mei op het verkeersplein van de verbinding tussen de C.G. Roosweg met de H.A.Schreuderstraat bij het oversteken van het plein te kijken naar van voor hem van links komend verkeer. Een auto, bestuurd door een 37-jarige man uit Bergambacht kon de jongen vervolgens niet meer ontwijken. De jongen kwam door de aanrijding ten val en brak zijn arm. Hij werd overgebracht naar het Anthonius Ziekenhuis in Nieuwegein.


Getuigen gezocht Schoonhoven

De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak in een school aan de Beneluxlaan. Op zaterdag 10 mei omstreeks 00.40 uur heeft de inbraak plaatsgevonden. Toegang tot de school werd verschaft door inslaan van een ruit. Een kluis werd weggenomen. Getuigen kunnen bellen met de plaatselijke politie onder telefoonnummer 0900-8844.


Gratis bromfietscontrole Schoonhoven

Op zaterdag 24 mei tussen 15.00 uur en 17.00 uur nodigt de politie Krimpenerwaard alle bromfietseigenaren uit voor een gratis bromfietscontrole. Er zal met name gecontroleerd worden op de snelheid van bromfietsen. Uiteraard zal tijdens deze controle niet bekeurd worden. De controle wordt als service georganiseerd omdat de politie vanaf 26 mei as.
verscherpt gaat controleren op bromfietsen. De gratis bromfietscontrole vindt plaats op het politiebureau te Schoonhoven, gelegen aan de G.J. van Heuvengoedhartweg 2.


Overschrijding maximum gewicht Schoonhoven

Op 13 mei 2003 heeft de politie rond 14.30 uur een vrachtauto met aanhangwagen op gewicht gecontroleerd op de Opweg in Schoonhoven. Deze bleek meer te wegen dan het maximum dat was toegestaan. De 35-jarige chauffeur uit Lopik kreeg tweemaal proces-verbaal, één voor het handelen in strijd met de ontheffingsvoorwaarden en één voor de overschrijding van het toegestane totaal gewicht van 50.000 kg.




Hennepkwekerij in loods Lekkerkerk

De politie heeft op woensdag 14 mei omstreeks 10.00 uur een hennepkwekerij in een loods aan de Luijtenstraat aangetroffen en ontmanteld. De politie kwam de kwekerij op het spoor door recherche-informatie. In de loods werden 800 planten aangetroffen. De planten en de goederen die nodig zijn voor de kwekerij, onder andere assimilatielampen, werden inbeslaggenomen en vernietigd. Er werd een 39-jarige man uit Rotterdam als verdachte aangehouden. In het kader van de Plukze-wetgeving werd van deze man een waterscooter, geld en computertoebehoren in beslag genomen. De kwekerij werd ontruimd door gezamenlijke inzet van de politie, de afdeling fraude van het energiebedrijf en het ontmantelingsbedrijf Ecoloss. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld en zal zich te zijner tijd moeten verantwoorden voor de rechter.






Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --


Postbus 4240 ( Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326

Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 14 mei 2003

(
Op vakantie? Stuur een kaartje naar de politie! Gouda
De vakantietijd is aangebroken. Veel mensen zullen voor langere tijd hun woning onbewoond achterlaten als zij elders in binnen- of buitenland van vakantie genieten. Ook tijdens afwezigheid van de bewoners wil de politie voor de mensen klaar staan door een oogje in het zeil te houden. Wanneer vakantiegangers zich met een afwezigheidskaart afmelden, zal de politie een aantal maal de woning bezoeken en controleren. Bij onregelmatigheden of bijzonderheden wordt een contactpersoon gewaarschuwd. Door op het politiebureau een afwezigheidsmelding in te vullen, kunnen mensen aangeven van deze service gebruik te willen maken.

Natuurlijk kan iedereen die op vakantie gaat zelf ook al een paar eenvoudige maatregelen treffen. Het is het beste om, ook als er niemand thuis is, de woning er toch 'bewoond' uit te laten zien. Dat de bewoners weg zijn, mogen familie en buren best weten. Maar het is onverstandig de inbreker op een idee te brengen.
Daarom deuren en ramen natuurlijk goed afsluiten, maar de overgordijnen kunnen beter open blijven. Als vanaf de straat te zien is dat alle planten op de huiskamertafel zijn gezet, dan kan iedere voorbijganger bedenken dat de bewoners op vakantie zijn.
Wanneer toch al een afspraak wordt gemaakt voor het water geven van de planten of het verzorgen van huisdieren, kan die kennis meteen gevraagd worden ook de brievenbus te legen. De post kan het beste worden opgestapeld op een plaats die vanaf buiten niet te zien is.
Een lamp met een tijdschakelaar wekt 's avonds de indruk dat er mensen thuis zijn. Verder kan het voor een inbreker heel makkelijk zijn in te klimmen als de rolcontainer of de ladder al min of meer klaar staan. Om zo min mogelijk gelegenheid te geven, kunnen dergelijke zaken maar beter worden opgeborgen. En denk ook even aan de telefoonbeantwoorder. Voor bellers met minder goede bedoelingen kan de mededeling dat de familie de komende weken op vakantie is, een prachtige uitnodiging zijn. Deze en andere tips zijn te vinden in een folder te verkrijgen op het politiebureau: 32 tips voor een onbezorgde vakantie.
De politie wil er met dit project aan bijdragen dat vakantiegangers bij terugkomst alles weer in goede orde aantreffen.

Het politiebureau van politieteam Gouda Centrum/west is gevestigd aan de Houtmansgracht 4 en is zeven dagen in de week 24 uur per dag open. Dit politieteam beslaat de wijken Korte Akkeren, Raamgebied, Stationsgebied (Nieuwe Park), Boerhavekwartier, Windrooskwartier, Groenhovenkwartier en het stadscentrum

Het politiebureau van politieteam Gouda Oost is gevestigd aan de Middenmolenlaan 1 en is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 tot 17.00 uur. Dit politieteam beslaat de wijken Achterwillens, Goverwelle, Kadebuurt, Kort Haarlem, Noord, Plaswijck en Oosterwei.

Noot voor de redactie /