Gemeente Bellingwedde

Publicatie in het Streekblad op 14 mei 2003

Benoeming raadslid

Ere wie ere toekomt ...

Openbare hoorzitting
Commissie voor bezwaarschriften
Proef openstelling brengstation afvalstoffen.
Uitstel proefalarm

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Oudeschans

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Veelerveen

BENOEMING RAADSLID

Burgemeester Drenth heeft op 6 mei 2003, de heer J. Melis (PvdA) benoemd tot lid van de gemeenteraad van Bellingwedde. De heer Melis woont in Wedde en zal worden voorgesteld tijdens de raadsvergadering van 22 mei a.s. Deze benoeming is ter voorziening van de opengevallen plaats wegens het vertrek van raadslid de heer N. Beukema.

ERE WIE ERE TOEKOMT...

Ter ere van Koninginnedag is er dit jaar één persoon in de gemeente Bellingwedde koninklijk onderscheiden met een lintje. Naar alle waarschijnlijkheid hebt u dit reeds in de media vernomen (zie ook deze rubriek in het Streekblad van 7 mei jl.). De gedecoreerde heeft zich jarenlang vrijwillig ingezet, zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Dat siert hem en daarom kreeg hij de onderscheiding. Ook andere personen die woonachtig zijn in de gemeente Bellingwedde, komen misschien in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding. En ... misschien kent ú zelf ook iemand die daarvoor in aanmerking komt! Meer weten? De brochure 'Ere wie ere toekomt' is verkrijgbaar op het gemeentehuis in Wedde. Belt u met bureau Voorlichting, tel. 0597-537116 of 537125. Ook kunt u daar een formulier krijgen om iemand voor te stellen (ook te downloaden via de website ) en/of nadere informatie opvragen. Verder kunt u op de website www.lintjes.nl achtergrondinformatie vinden. Levert u het (ingevulde) formulier vóór 15 juli a.s. in, want de verwerkingsprocedure nadat ú de aanvraag heeft ingediend bij de gemeente, neemt wel enige tijd in beslag. En wie weet ... staat de persoon die u in gedachten heeft, volgend jaar op Koninginnedag in de 'lintjesregen'.

OPENBARE HOORZITTING
COMMISSIE VOOR BEZWAARSCHRIFTEN

Op woensdag 21 mei aanstaande, om 17.30 uur in het gemeentehuis te Wedde, houdt de Commissie bezwaarschriften Bellingwedde een openbare hoorzitting ter behandeling van het volgende bezwaarschrift:


- 17.30 uur het bezwaarschrift van dhr. J. Mulder te Blijham
De stukken met betrekking tot bovengenoemd bezwaarschrift liggen voor belanghebbenden ter inzage op het gemeentehuis te Wedde, afdeling BAZ. Nadere informatie kan worden verkregen bij de secretaris van de Commissie bezwaarschriften, mw. mr. J.A. Janiszyn, tel. 0597 - 537126.

PROEF OPENSTELLING BRENGSTATION AFVALSTOFFEN.
Van mei tot en met september 2003 is het brengstation voor afvalstoffen geopend op een extra avond. De extra opening is op elke laatste donderdag van de maand van 15.00 tot 20.00 uur. De openstelling is op de volgende data: 22 mei, 26 juni, 31 juli, 28 augustus en 25 september. De normale openingstijden zijn op werkdagen van 8.00 - 11.30 uur en van 12.30 - 15.00 uur. Voor het storten op de donderdagavond zal het normale tarief worden berekend. Na de proef wordt bekend gemaakt of de extra openstelling zal worden voortgezet. Het brengstation is gevestigd aan de Industrieweg 7 te Vriescheloo. UITSTEL PROEFALARM
Op woensdag 4 juni 2003 om 12.00 uur zou een landelijk proefalarm van het waarschuwingsstelsel worden geluid. De staatssecretaris van binnenlandse zaken heeft besloten het proefalarm uit te stellen. Dit vanwege de internationale spanningen betreffende de situatie in Irak. De nieuwe datum voor het luiden van het proefalarm is maandag 1 september 2003 om 12.00 uur. Vanaf deze datum zal het alarm herhaald worden op iedere eerste maandag van de maand.
GEWIJZIGDE VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN OUDESCHANS ingevolge het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het bestemmingsplan Oudeschans gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 17 april 2003, met ingang van 14 mei 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage zal liggen in het gemeentehuis, Hoofdweg 2 te Wedde. De wijzigingen hebben zowel betrekking op de voorschriften als op de plankaart en vloeien grotendeels voort uit de ingediende zienswijzen. Gedurende de termijn van ter inzage ligging kunnen zij, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, schriftelijke bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan. Dit geldt tevens voor een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een ieder die bedenkingen heeft ten aanzien van de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht. De bedenkingen kunnen worden ingebracht bij het college van gedeputeerde staten van de provincie Groningen, Postbus 610, 9700 AP Groningen. GEWIJZIGDE VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN VEELERVEEN Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken ingevolge het bepaalde in artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het bestemmingsplan Veelerveen gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad bij besluit van 17 april 2003, met ingang van 14 mei 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage zal liggen in het gemeentehuis, Hoofdweg 2 te Wedde. De wijzigingen hebben zowel betrekking op de voorschriften als op de plankaart en vloeien grotendeels voort uit de ingediende zienswijzen. Gedurende de termijn van ter inzage ligging kunnen zij, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, schriftelijke bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan. Dit geldt tevens voor een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een ieder die bedenkingen heeft ten aanzien van de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan zijn aangebracht. De bedenkingen kunnen worden ingebracht bij het college van gedeputeerde staten van de provincie Groningen, Postbus 610, 9700 AP Groningen.