Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 15-05-2003 Mediaberichten 15 mei (11.00 uur)

Rijbewijzen van hardrijders ingevorderd

OSPEL De politie heeft woensdagavond twee rijbewijzen ingevorderd van mannen die respectievelijk 50 en 54 km/u harder reden dan was toegestaan. De politie controleerde de snelheid van automobilisten op de Meijelsedijk met behulp van de lasergun. Daar waar 50 km/u mag worden gereden werden de twee mannen, 33 jaar uit Weert 32 jaar uit Asten, betrapt met respectievelijk 100 en 104 km/u. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt en hun rijbewijzen zijn ingevorderd. De officier van justitie zal beslissen wat daar mee gebeurt. De eerste verdachte werd rond tien over zes gecontroleerd, de tweede rond kwart over acht.

Diefstal computers uit winkel

BEESEL Door een ruit is te slaan is er woensdagavond rond tien uur ingebroken in een winkel aan de Markt. Daarbij zijn twee laptops en een beamer gestolen. De waarde daarvan is zon 7.5000 euro. Een van de daders reed op een motor met een Duits kenteken. Getuigen zagen die man vlak bij de winkel terwijl een andere man in de winkel stond. Mogelijk dat beide mannen met de motor en de gestolen computers zijn weggereden.

Nog 210 dagen zitten

HORST De politie controleerde in de nacht van woensdag op donderdag op de A73 een 47-jarige man uit Cuijk. Daarbij bleek al snel dat de man wegens overtreding van de Opiumwet nog ruim 25.000 euro aan boete moest betalen of 210 dagen gevangenisstraf moet ondergaan. In zijn auto vond de politie verder bijna honderd gram hashish. Dat is in beslaggenomen en daarvoor is tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Hij is ingesloten en zal eerste de boete moeten betalen en anders zijn straf uit moeten zitten.

Sigaretten gestolen bij tankstation

BLERICK In de nacht van woensdag op donderdag zijn er bij een inbraak bij een tankstation aan de Eindhovenseweg sigaretten gestolen. Tegen drie uur werd de toegangsdeur opengebroken waarna binnen geld en sigaretten werd weggehaald. Hoeveel en wat daarvan de waarde is, kan pas na inventarisatie worden gezegd.

Rijden tijdens ontzegging

VENLO De politie betrapte in de nacht van woensdag op donderdag een 20-jarige man uit Tegelen achter het stuur van een auto, terwijl de man een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Bij een routinecontrole op de Tegelseweg bleek de auto ook geen geldige APK keuring meer te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemakt. Zijn auto is meegenomen naar het politiebureau en kan alleen door iemand met een geldig rijbewijs weer worden meegenomen. Waarvoor de man een ontzegging heeft gekregen is niet bekend.