Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST GELDERLAND

DISTRICT NW VELUWE

PERSBERICHT

Harderwijk, 15 mei 2003

Onderwerp: Harderwijkse drugsdealers aangehouden.

Twee mannen, een 41-jarige Harderwijker en een 30-jarige Amersfoorter die tijdelijk in Harderwijk verbleef zijn aangehouden op verdenking van het dealen van harddrugs in de omgeving van het NS-station te Harderwijk. Voor hetzelfde feit zijn een 43-jarige vrouw uit Harderwijk en haar 44- jarige vriend uit Amersfoort aangehouden. Zij worden ervan verdacht elders in de gemeente drugs vanuit een woning te hebben gedeald. De vier verdachten blijven in afwachting van hun berechting in voorlopige hechtenis.

Het eerste onderzoek werd begonnen naar aanleiding van diverse klachten uit de omgeving van het NS-station te Harderwijk waar heroïne en cocaïne door het tweetal zou worden gedeald. Door hun activiteiten ontstond er overlast in het aangrenzende Oranjepark en het Stationsplein te Harderwijk. Gebruikers waren vaak tot diep in de nacht zeer luidruchtig wanneer zij hun drugs betrokken en meermalen werden er gebruikte spuiten aangetroffen.

Eind maart werd de eerste verdachte aangehouden en in de woning van deze 41-jarige Harderwijker werd een geringe hoeveelheid heroïne aangetroffen. Bij de aanhouding van de 30-jarige Amersfoorter werden enkele van diefstal afkomstige goederen (militaire tas, weggenomen in 2001 van NS-station te Ermelo en autoradiocassetterecorders afkomstig van auto-inbraken bij een garage bedrijf in Harderwijk- september 2002) aangetroffen.

Vanwege aanhoudende klachten vanuit de "Zeebuurt" over het dealen vanuit een woning in deze wijk werd de overstap gemaakt naar dit deel van Harderwijk. Hier werden begin april een 43-jarige vrouw uit Harderwijk en haar 44- jarige vriend uit Amersfoort aangehouden.

Zij worden ervan verdacht heroïne en cocaïne vanuit de woning van de 43-jarige vrouw te hebben verkocht. Ook leverden zij deze middelen af op afgesproken locaties in de buurt van deze woning.

Alle verdachten verblijven in afwachting van hun berechting in voorlopige hechtenis. De opbrengst is opgegaan aan het bekostigen van hun eigen druggebruik en om in hun levensonderhoud te voorzien.

-Einde bericht-

Voor informatie: Anton de Ronde, 055-548 2050

---- --