Provincie Noord-Brabant


Persbericht

Opening

Gedeputeerde Wim Luijendijk opent Infopunt Brede school

Tijdens de conferentie "Brede School en Sport"die op 15 mei 2003 is gehouden in het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch, heeft Gedeputeerde Wim Luijendijk het eerste tijdelijke Infopunt Brede School in Nederland geopend.

Het infopunt brede school brabant
De provincie Noord-Brabant heeft het initiatief genomen tot de opzet van een tijdelijk infopunt Brede school, waar gemeenten en instellingen terecht kunnen met al hun vragen over de brede school. Het is het eerste in Nederland.
Het infopunt heeft op de eerste plaats een functie als helpdesk voor gemeenten en organisaties die met een brede school willen starten of vragen hebben betreffende een reeds bestaande brede school en bemiddelt naar ondersteunende partijen. Deze ondersteuning wordt gratis door de provincie aangeboden. De helpdesk zal ook zelf actief contacten leggen met gemeenten, organisaties en ondersteuningsinstellingen in Noord-Brabant.
Het infopunt wordt bemenst door adviseurs van de provinciale steunfuncties Prisma Brabant en K2.
De adviseurs kunnen initiatiefnemers op weg helpen om deelnemers bij elkaar te brengen en/of eerste besprekingen te voeren over de (on)mogelijkheden van brede-schoolontwikkeling in de gemeente of de wijk. Ook deze dienstverlening is gratis.
Het infopunt Brede School Brabant is te bereiken van
maandag t/m donderdag van 9.00 - 16.00 uur, vrijdag tot 12.00 uur
Tel: 0800-8822288 en e-mail: info@bredeschoolbrabant.nl