Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 15-05-2003
1e persbericht van donderdag 15 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met drugs aangehouden
Op de Keizersgracht is woensdag om 11.50 uur een 40-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man reed in een auto en de politie controleerde hem. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. In een tas in de auto vond de politie twee zakjes met amfetamine, in totaal bijna 30 gram. Verder had hij een weegschaaltje om drugs af te wegen bij zich. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte winkeldiefstal aangehouden Woensdagmiddag is op de Deken van Somerenstraat een 45-jarige man zonder bekende woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 3 april bij een winkel aan de Hurksestraat vijf sloffen sigaretten wegnam. Toen een personeelslid de diefstal ontdekte rende hij de zaak uit, achtervolgd door het personeelslid. De dief stapte in een auto en het personeelslid ging voor de auto staan om te voorkomen dat hij wegreed. De dader reed toch weg en het personeelslid kon nog net wegspringen zodat hij niet werd overreden. De verdachte kon na onderzoek aangehouden worden. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Scooter weggenomen
Bij een inbraak in een bedrijf aan het Stationsplein is een rode scooter, een TGB Rapido, weggenomen. Dit gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Helmond: Kleding gestolen
In een winkel aan de Markt is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Een raam werd vernield om in het pand te komen. Uit de winkel wordt een nog onbekend aantal kledingstukken vermist.

Helmond: Auto gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Smalstraat is woensdag tussen 9.10 en 23.10 uur een witte Renault 5 Campus S6 met het kenteken XJ-28-HR gestolen.

Beek en Donk: Man aangehouden na geluidsoverlast In een woning aan de Burgemeester Seelenlaan is donderdag rond 5.15 uur een 47-jarige man aangehouden. De politie kreeg meldingen van geluidsoverlast binnen op de Burgemeester Seelenlaan en stelde een onderzoek in. In de woning trof de politie twee bewoners aan die gedronken hadden en luidruchtig waren. De politie probeerde de rust te herstellen waarop de 47-jarige bewoner alsnog schreeuwend de straat op liep. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd.

Budel: Verdachte vernieling aangehouden
Op de Nieuwstraat is woensdag om 16.30 uur een 16-jarige jongen uit Budel aangehouden. De jongen zou betrokken zijn bij enkele vernielingen aan de clubgebouw aan de Schoordijk. Daar zouden op 30 april drie ruiten en een regenpijp vernield zijn. De jongen is voor onderzoek ingesloten.

Geldrop: Laptop gestolen
Uit een bedrijf aan de Nieuwendijk is in de nacht van woensdag op donderdag een laptop gestolen. De dader vernielde een ruit van een toegangsdeur om binnen te komen.

Gemert: Voetganger aangereden
Op het fietspad aan de Boekelseweg is donderdagochtend rond 6.30 uur een man (leeftijd en woonplaats onbekend) aangereden door een 16-jarige bromfietser uit Boekel. De man liep over het fietspad richting Gemert. Achter hem kwam de bromfietser aanrijden die toeterde om de voetganger te waarschuwen dat hij in ging halen. De voetganger schrok echter en week plotseling naar links uit waardoor hij aangereden werd door de bromfietser. De man liep een hoofdwond op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Duizel: Woninginbraak
In een woning aan de Kruisstraat is tussen woensdag 23.30 uur en donderdagochtend 5.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een achterdeur te vernielen. Uit de woning werden een paspoort, een rijbewijs en geld weggenomen.