KEMPEN CAPITAL MANAGEMENT

Halfjaarbericht OELF

Halfjaarbericht Orange European Largecap Fund N.V.

De intrinsieke waarde per aandeel Orange European Largecap Fund N.V. (OELF) daalde in de verslagperiode van EUR 5,25 tot 4,78, hetgeen een resultaat impliceert van -9,0%. De benchmark waartegen het resultaat is afgezet - de Dow Jones Europe Stoxx 50 Index, total return - vertoonde over de verslagperiode een daling van 8,3%. De underperformance bedroeg hiermee 0,7%. De beurskoers van OELF daalde van EUR 5,30 tot EUR 4,80. Het aantal aandelen is tijdens de verslagperiode toegenomen van 6.881.312 stuks tot 7.406.312 stuks per 31 maart 2003. Het eigen vermogen daalde van EUR 36,1 miljoen tot EUR 35,4 miljoen.

'Als reactie op de economische tegenwind hebben de meeste ondernemingen al vergaande kostenbesparingen gerealiseerd. De verdere ontwikkeling van de winsten hangt daarom meer dan gebruikelijk af van de conjuncturele ontwikkelingen. Als er een conjuncturele opleving plaatsvindt, zijn de ondernemingen hier door hun afgeslankte vorm wel goed op voorbereid. De economie is wereldwijd echter zwak, en de aandelen zijn op dit moment niet overdreven laag gewaardeerd. Daarom verwachten wij vooralsnog geen indrukwekkende stijgingen van aandelenkoersen', aldus Pieter Spierings, senior portfoliomanager van het Orange European Largecap Fund.

Het halfjaarbericht per 31 maart 2003 is naar verwachting eind mei aanstaande beschikbaar.

Amsterdam, 15 mei 2003

De Directie
Kempen Capital Management N.V.


-Het halfjaarbericht en achtergrondinformatie over het OELF vindt u op www.kempen.nl en www.orangefunds.nl.

-Voor informatie over het fonds kunt u contact opnemen met de heer P.W.T.J. Spierings, tel. 020-348 8700.

Profiel Orange European Largecap Fund (OELF)
Het OELF is een beleggingsfonds met een breed gespreide portefeuille van beursgenoteerde grote Europese ondernemingen. De meeste ondernemingen waarin wordt belegd, maken deel uit van de FTSE Eurotop 300 Index.

OELF is een (semi-)'open end' beleggingsfonds met de status van fiscale beleggingsinstelling. Doelstelling van het fonds is een betere performance dan de benchmark: de Dow Jones Europe Stoxx 50 Index, Total Return. In deze 'blue chip'-index zijn de vijftig grootste Europese ondernemingen vertegenwoordigd op basis van marktkapitalisatie van de vrij verhandelbare aandelen. Het fonds is genoteerd aan Euronext Amsterdam. De beurskoers zal zich onder normale omstandigheden rond de intrinsieke waarde per aandeel OELF bewegen, met een bandbreedte van maximaal 2,0% erboven respectievelijk 1,0% eronder.

De directie wordt gevoerd door Kempen Capital Management N.V. (KCM), een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co N.V. KCM is gespecialiseerd in vermogensbeheer.

15 mei 03 11:45