STICHTING DE NOORDZEE

De zee is even overal

Week van de Zee van start

Vlissingen 15 mei - De Week van de Zee is om 12.00 uur spetterend van start gegaan. Van 15 tot en met 25 mei zijn honderden activiteiten georganiseerd over de cultuur, muziek, literatuur en natuur van de zee. De vereniging Kust en Zee wil met de Week van de Zee een groot publiek kennis laten maken met het belang van de zee en de kust voor ons land. Bijna 150 organisaties werken mee.

Zeefilms op het strand, varen naar een onbewoond eiland, roggen aaien, literaire diners en uitwaaien in een orkaanmachine. Zomaar een bescheiden greep uit de activiteiten die in deze lange zeeweek zijn georganiseerd. Van Zeeland tot de Wadden en zelfs in het binnenland; de zee is even overal. Een overzicht van alle activiteiten staat in de gratis zeekrant, verkrijgbaar bij VVV, ANWB en bibliotheken en op www.weekvandezee.nl
Een van de hoogtepunten is het rondreizende Zoutbus Zeefestival. Hier leren kinderen vissen met een sleepnet, worden films vertoond, staan prachtige kustfoto's tentoongesteld, vinden discussies plaats over de toekomst van de Nederlandse kust en hangen bijzondere kijkdozen. Deze en andere activiteiten bij de Zoutbus, een speciaal ingerichte Engelse dubbeldekker, zijn gratis.
De Week van de Zee is een jaarlijks terugkerend evenement dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd. Het is een initiatief van de vereniging Kust en Zee (Stichting De Noordzee, Stichting Duinbehoud, Kustvereniging EUCC en EcoMare). De Week van de Zee wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN, samen met het VSB fonds, de Provincies Noord- en Zuid-Holland en de ministeries van LNV en VROM.
-------------- einde bericht --------------
Meer informatie bij Michel Langendijk van Stichting De Noordzee, 030 - 2340016 en 06 - 55942646
Zie voor alle activiteiten, achtergronden en beeldmateriaal www.weekvandezee.nl

15 mei 03 12:00