KLM



Mobiel Internet voor KLM persberichten

AMSTELVEEN, 15 Mei, 2003 - KLM introduceert een mobiele internetsite voor de Nederlandse media. Daartoe heeft KLM een speciale website ontworpen die continu de meest recente Nederlands- en Engelstalige KLM-persberichten bevat. Daarnaast geeft de site een overzicht van de beschikbare persfoto's die vrij van rechten ter beschikking worden gesteld aan de journalisten.

In het huidig klimaat van snelle en mobiele informatietechnologie is de gebruikersmentaliteit steeds meer gericht op anytime, anyplace, anywhere. In het kader van adequate communicatie wil KLM onderzoeken of de mogelijkheden van internet via de mobiele telefoon ook daadwerkelijk toegevoegde waarde biedt aan KLM's journalistieke relaties. Bovendien levert deze nieuwe aanpak een besparing op, omdat deze in de plaats is gekomen van het verouderde en dure wereldwijde fax-systeem dat inmiddels buiten gebruik is gesteld.

De introductie van het mobiele Internet geschiedt bij wijze van proef over een periode van drie maanden. De proef is opgezet in nauwe samenwerking met reclamebureau Network-Xtd Marketing Support uit Den Haag en Sony Business Solutions.

Sony stelt voor deze proef de Sony Ericsson smartphone P800 ter beschikking. Dit nieuwe mobiele toestel is voorzien van een groot touch screen kleurendisplay en vele functies waaronder toegang tot het internet en email. Gedurende de proefperiode krijgen circa twintig Nederlandse journalisten een Sony Ericsson P800 ter beschikking voorzien van een GPRS-abonnement van KPN Mobile. Via de aan dit toestel gekoppelde email krijgen zij een signaal dat er een nieuw persbericht klaar staat. Met het toestel kunnen zij vervolgens direct de mobiele Internet site van KLM raadplegen.

Na afloop van de proef wordt geëvalueerd wat de toegevoegde waarde in de praktijk betekent en worden verdere mogelijkheden van mobiel internet binnen het kader van KLM Corporate Communicatie in kaart gebracht.

AMS/DR/HB

Voor meer informatie
KLM Mediarelaties, Hugo Baas telefoon 020-649 1780

KLM fotomateriaal is vrij van rechten verkrijgbaar via: www.presslink.nl/klm


---- --