Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (15/5)

Breda, donderdag 15 mei 2003

Man slaat kind voor verkeerd achterlicht

ETTEN-LEUR- De politie heeft gisteravond een 34 jarige man uit die plaats aangehouden, omdat hij kort ervoor een 15 jarige jongen bij zijn keel had gepakt en op zijn gezicht geslagen. De jongen kwam bij de man aan de deur om een nieuw achterlichtje van een fiets af te geven wat zijn broertje enkele dagen daarvoor had vernield. Het lichtje viel bij de man niet in de smaak en pakte de jongen bij zijn keel en verkocht hem een flinke klap. De verdachte zegt een black-out gehad te hebben.

De man uit Etten-Leur was enkele dagen geleden naar de ouders van de 15 jarige jongen gegaan, omdat een van de kinderen van het gezin het achterlichtje van de fiets van zijn zoontje had vernield. Er werd afgesproken dat er een nieuw lichtje zou worden gekocht en dat dit bij de man thuis zou worden afgegeven. Toen de 15 jarige gisteravond met het achterlicht op pad ging en aanbelde viel het achterlichtje niet in goede aarde. Er moest volgens de man een ander komen. Toen de jongen vroeg wat er dan aan mis was zou hij hem bij de keel zijn gegrepen en achterover in een bloembak geduwd. Ondertussen kreeg hij ook nog een flinke klap op zijn kaak. Tegen de man uit Etten-Leur is proces-verbaal opgemaakt. Hij zegt zich de details niet meer te kunnen herinneren.

Personeel wijkt niet voor agressieve dievegge Broer en zus betrapt bij diefstal

BREDA - Winkelpersoneel van een schoenenzaak in de Bredase binnenstad lieten het er gistermiddag niet bij zitten toen een 18 jarig Bredaas meisje met haar 7 jarige broertje werden betrapt bij de diefstal van een paar schoenen. Twee personeelsleden renden er achteraan. Toen de dievegge zich fors verzette tegen haar aanhouding bleken ze zich niet uit het lood te laten slaan en zagen kans de vrouw te overmeesteren en aan de politie over te dragen.

Volgens de verdachte was ze met haar broertje naar de stad gegaan om wat inkopen te doen. Toen het geld op was en de 18 jarige toch nog zin had in een paar nieuwe schoenen besloot ze er een paar te stelen. Toen ze bij het verlaten van de zaak werd betrapt probeerde ze zich uit de voeten te maken, maar had niet verwacht dat het mannelijk en vrouwelijk personeelslid niet bang waren voor verbaal of fysiek geweld. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Heel wat mis met bromfietsen

BREDA -De politie kijkt er niet meer van op dat bij bromfietscontroles de nodige processen-verbaal vallen. Gisteravond was toch wel een van de toppers toen van de 24 gecontroleerde brommers in de wijk Haagse Beemden en Prinsenbeek er slechts 3 in orde waren. Zonder helm rijden op een opgevoerde brommer vindt de jeugd kennelijk nog het meest aantrekkelijk. Op deze onderdelen vielen maar liefst 23 processen-verbaal.

Bron: R. van Kuik