Politie Gelderland-Midden

Arnhem, wapens aangetroffen bij controles
Publicatiedatum: 15-05-2003

De politie heeft gisteravond en afgelopen nacht bij een tweetal routinecontroles in Arnhem wapens aangetroffen bij twee verdachten. Op de Spijkerstraat troffen surveillerende agenten bij een 36-jarige Doetinchemmer na een routinecontrole een klapmes en een zogenoemd `balletjespistool' in diens aan in zijn kleding. De Doetinchemmer werd vervolgens aangehouden wegens verboden wapenbezit. Hij is later na verhoor weer heengezonden. De aangetroffen wapens werden in beslag genomen.
Op het Stuyvesanthof in Arnhem troffen surveillerende agenten afgelopen nacht omstreeks een uur een 45-jarige Arnhemmer in beschonken toestand rijdend aan op zijn snorfiets. Toen hem om een legitimatie werd gevraagd opende hij een koffertje waarin tot verbazing van de agenten een pistool bleek te liggen. De Arnhemmer bleek echter wel over een vergunning voor het wapen te beschikken en was lid van een schietclub. Omdat hij echter onder invloed van alcohol verkeerde werd van hem een ademanalyse afgenomen. Daarbij werd vastgesteld dat de Arnhemmer onder invloed was van een alcoholpromillage van 1,70 (740 ug/l), ruim drie maal de toegestane hoeveelheid. De man kreeg een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed en een rijverbod van 8 uur. Van het wapen en de bijbehorende vergunning deed de Arnhemmer vrijwillig afstand, beiden werden door de politie ingenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, moeder met kind (4) op dievenpad
Publicatiedatum: 15-05-2003

Een 46-jarige vrouw uit Arnhem is woensdagmiddag op de Honigkamp in haar woonplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw was samen met haar 4-jarige dochter gaan winkelen en zou bij een winkel voor 25 euro aan levensmiddelen hebben ontvreemd. Winkelpersoneel betrapte de vrouw, waarna ze samen met haar kind aan de politie werd overgedragen. De kleuter, behoorlijk onder de indruk van het gebeuren, kreeg van de agenten als troost een beertje uitgereikt. De vrouw werd later met een boete van 130 euro heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---