Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-05-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 13.30 u) Donderdag, 15 mei 2003

District Sittard

Sittard; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag verkeerscontroles gehouden op de Tudderenderweg en op de Rijksweg Noord in Sittard. Totaal werden daarbij 18 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overtreden van de ter plaatse geldende maximum snelheid tot het niet verzekerd zijn van het voertuig.

Sittard; henneptoppen te drogen
Bij controle afgelopen woensdagmiddag in een woning aan de Van Drimbornstraat in Sittard vond de politie op zolder een partij henneptoppen te drogen. Totaal gaat het daarbij om ruim 2 kilo. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (ventilator, verwarmingsapparaat) in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners terzake overtreding van de Opiumwet.

Geleen; vandalisme
De politie maakt proces-verbaal op tegen twee 17-jarige jongens uit Geleen en Beek. Die worden verdacht van allerlei zinloze vernielingen en bekladdingen de afgelopen maanden (vanaf februari maar de meeste medio april) in Geleen. Bij het terzake ingestelde politie-onderzoek kwamen beide verdachten in beeld en werden eind vorige week reeds gehoord. Zij zijn beide inmiddels weer in vrijheid gesteld. Zo hebben de verdachten inmiddels 15 bekladdingen (graffiti zoals leuzen, teksten, hakenkruizen en white powertekens) op geparkeerde autos en muren van gevels bekend en bekenden daarnaast 11 ruiten van woningen / panden te hebben ingegooid. De verdachten geven als motief voor hun illegale praktijken aan ondermeer te hebben gehandeld uit een soort verveling maar ook uit een soort spanning daarbij. De ouders van beide strafrechtelijk minderjarige verdachten zijn reeds in kennis gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Puth-Schinnen; aangehouden
Bewoners van een woning aan de Geleenstraat in Puth schrokken afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 03.50 uur wakker toen het antidiefstal-alarm van hun buiten geparkeerde auto afging. Bleek dat was getracht de auto open te breken, doch de autokrakers waren, vermoedelijk doordat het auto-alarm afging, er snel (zonder buit) vandoor gegaan. De politie die in de omgeving op onderzoek uitging trof later vannacht twee jongemannen aan in het buitengebied van Puth. Die bleken in deze nachtelijke uren bij nader onderzoek een aantal schroevendraaiers bij zich te hebben. De beide jongemannen (20/22), een uit Sittard en de ander zonder vaste woon/verblijfplaats, werden aangehouden op verdenking van poging diefstal / inbraak in die auto. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Het gereedschap dat ze bij zich hadden werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in of beide jongemannen / verdachten inderdaad mogelijk betrokken zijn bij deze poging diefstal / inbraak in de auto.