Gemeente Alphen aan den Rijn


Koningin Julianabrug tijdelijk afgesloten

In de periode van 12 mei tot en met 18 juli worden er onderhoudswerkzaaheden aan de Koningin Julianabrug uitgevoerd. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, is het nodig om de brug vanaf 19 mei tot en met 18 juli voor het gemotoriseerd verkeer af te sluiten. Het verkeer wordt met borden omgeleid via de Albert Schweitzerbrug (zie plattegrond). Voor voetgangers blijft het voetpad aan de centrumzijde van de brug open. Fietsers kunnen met de fiets aan de hand ook van dit voetpad gebruik blijven maken.

De Koningin Julianabrug is een belangrijke schakel in de verkeersafwikkeling binnen de gemeente. Daarom zal de aannemer volgens een strak tijschema werken om de werkzaamheden binnen de aangegeven termijn uit te voeren. In dit tijdschema is in zekere mate rekening gehouden met enige tegenslag in de uitvoering van het werk. Als er geen onvoorziene tegenslagen zijn, zal de uitvoering van het werk dan ook zeker binnen dit tijdschema blijven. Het is onvermijdelijk dat deze werkzaamheden enige geluidsoverlast veroorzaken. Om deze hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt er gebruik gemaakt van extra geluid gedempte machines.

Brug s nachts in geopende stand
In de weekenden van 24 mei, 31 mei, 28 juni, 5 juli en 12 juli vinden er ook in de nacht reparatiewerkzaamheden plaats in de doorvaartopening van de brug. In deze nachten wordt de brug op
* vrijdag vanaf 22.00 uur tot zaterdag 06.00 uur
* zaterdag vanaf 18.00 uur tot zondag 06.00 uur
* zondag vanaf 18.00 uur tot maandag 06.00 uur
in de geopende stand gezet. In deze periode is de brug dus ook voor voetgangers en fietsers afgesloten.

Openbaar vervoer
De buslijnen van Connexxion die normaal de route Willem de Zwijgerlaan
- Koningin Julianabrug rijden, worden tijdelijk omgeleid via de route Willem de Zwijgerlaan, Lijsterlaan, De Aarhof, Alphense brug v.v. De haltes langs de normale route komen tijdelijk te vervallen. Op de bestaande halten wordt u verwezen naar de dichtstbijzijnde opstapmogelijkheid.

Informatie
Als u vragen of opmerkingen over de uitvoering van de werkzaamheden heeft of nadere inlichtingen wenst, kunt u contact opnemen met de heer J. Rienstra van Stadsbeheer. Hij is op werkdagen tussen 10.00 en 11.00 uur telefonisch bereikbaar via ons algemene telefoonnummer 0900-4811111. Voor dringende zaken is dit algemene telefoonnummer van de gemeente Alphen aan den Rijn ook buiten de gewone kantoortijden bereikbaar.

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 15 mei 2003 laatste wijziging