---
Het Amerikaanse bedrijf UNICA vestigt zich in de Benelux dankzij de overname van de Europese softwareontwikkelaar MARKETIC,

---
samen vormen zij UNICA Benelux, marktleider op het gebied van marketingautomatisering
Diegem, 05/15/2003

Unica, leverancier van software voor marketingmanagement, heeft Marketic overgenomen, toonaangevend leverancier van software voor het beheer van marketingcampagnes. De overeenkomst vergroot Unica's bestaande klantenportefeuille tot meer dan 300 klanten. Dat maakt van de onderneming de grootste leverancier van marketingsoftware wereldwijd. Dankzij de overname van Marketic kan UNICA nu ook voet aan wal zetten in Zuid-Europese landen zoals Frankrijk en de Benelux.

Unica is een financieel sterke en private onderneming. Het bedrijf behaalt sinds het jaar 2000 jaarlijks een inkomstengroei van gemiddeld 56%. Een tijdje geleden kondigde Unica financiële recordresultaten aan voor Q2 zowel op het gebied van de inkomsten als de rendabiliteit, cashflow en kaskrediet voor het kwartaal. In Europa werkt Unica onder meer voor bedrijven zoals Halifax Bank of Scotland, Vodafone, Orange, Marks and Spencer.

Unica kan genieten van Marketic's expertise in branches zoals de automobielindustrie en de energiesector, en haar positie versterken in sectoren zoals financiële dienstverlening, kleinhandel en telecommunicatie. Marketic's klanten zijn onder meer Bank van de Post (Fortis), Mercator, Record (ING) en Overtoom.

In de Benelux zal UNICA de ervaring en knowhow van Marketic's partners overnemen op het gebied van de automatisering van marketingcampagnes en hun kennis van de Benelux markt. In termen van technologie bevatten een aantal modules van Marketic's softwaresuite extra kenmerken specifiek voor contactbeheer (ontwikkeld in J2EE).

Binnenkort zal Unica een versie van Affinium op de Benelux markt introduceren en het bedrijf zal de komende jaren eveneens de oplossingen van Marketic blijven ontwikkelen en verkopen.

De huidige klanten van Marketic zullen baat vinden bij de nieuwe financiële investeringen, technische support en consultantdiensten. Ze zullen eveneens toegang hebben tot nieuwe kenmerken zoals voorspellende analyses, data mining, optimalisatie van multichannel-campagnes, marketing resource management (MRM), contentbeheer en real-time event triggers.

Ruben Bru, de toekomstige directeur van Unica Benelux: "Deze overname is een echte buitenkans voor onze klanten en prospecten. Nu kunnen ze genieten van het beste uit twee werelden: de kracht en rijkdom van het Unica-aanbod, en onze kennis van de locale markt."

Curt Bloom, Europees directeur van Unica: "De overname van Marketic zal de groei van Unica in Europa aanzienlijk versnellen. Na het bestuderen van de Europese markt en het verwerven van een aanzienlijke merkbekendheid in het Verenigd Koninkrijk was een samenwerking met Marketic de volgende logische stap. In combinatie met onze bestaande klanten hebben we nu een klantenbasis verspreid over 10 Europese landen."

---
END

---
Over Unica
Unica (www.unicacorp.com) verschaft software voor marketingmanagement voor bedrijven die hun
marketinginvesteringen willen optimaliseren. Unica's Affinium-suite ondersteunt het volledige marketingproces vanaf het verzamelen en analyseren van kennis tot het plannen, uitvoeren en meten van op maat gemaakte campagnes. De oplossing is gebaseerd op een open structuur met uitbreidingsmogelijkheden zo dat het ze kan gebruikt worden in combinatie et bestaande databanken en systemen. Unica's klanten zijn onder meer Marks & Spencer Financial Services, HBOS, Vodafone, Lands' End, Medco Health Solutions, Bank of Montreal, Nordstrom, ABN AMRO, Cintas, Scotiabank, Choice Hotels International en Amica. Unica is een internationale private onderneming met hoofdkantoor in Lincoln, Massachusetts. Het bedrijf heeft kantoren in High Wycombe, Melbourne, Parijs en Singapore, en een partnernetwerk bestaande uit ondernemingen zoals IBM, IBM Global Services, PeopleSoft en CDMS.
Over Marketic
Marketic werd in 1988 opgericht door DDB / Rapp Collins, 's werelds tweede grootste communicatiegroep. Marketic is uitgegroeid tot de Europese marktleider in Customer Relationship Management (CRM). Marketics modulaire toepassingen - de Marketic Autom@tion Suite - worden vandaag gebruikt door meer dan 110 grote bedrijven waaronder Bank van de Post (groep Fortis), Mercator Bank & Verzekeringen, RecordBank (groep ING), Overtoom, ActelDirect, Le Foyer, Fidexis, Cofinoga, Robeco, Crédit Lyonnais, FNAC, EDF-GDF, SNCF, France Télécom, Orange, Airtel Vodaphone, Wanadoo, SFR, Disneyland, Club Med, Peugeot, Renault, ....

Voor meer informatie over Unica:
Ruben Bru, Business Manager
e-mail: RBru@unicacorp.com, www.unicacorp.com. Unica België :
tel. +32 2 719 02 53, fax. +32 2 719 02 55
Unica Nederland:
tel. + 31 20 3553 907, fax. +31 20 3553 330
Perscontact:
Sara Buytaert, NewsEngine PR, tel: +32 3 260 96 47, fax:
+32 3 237 23 25, e-mail: sara.buytaert@newsenginepr.com Ref.:MATIC0007-2900BE