Beers Bedrijfsauto

Scania Longline - verlengde R-cabine in productie
---

14/05/2003
Scania Longline: meer leefruimte, comfort en gemak voor de chauffeur (klik voor grotere foto) Onlangs is besloten dat de concepttruck met de verlengde cabine en uitgebreide leefruimte achter de chauffeur in productie wordt genomen. Als Scania Longline opent de nieuwe cabine vele mogelijkheden voor meer leefruimte, comfort en gemak voor de chauffeur. De cabine wordt uitsluitend leverbaar in combinatie met Scania's sterkste V8 motor en de productie start in september 2003.

Als 'Scania eXc' heeft de concepttruck, die op de IAA in Hannover werd gepresenteerd, door geheel Europa van zowel klanten als journalisten veel belangstelling gehad.

"Ontworpen als conceptcabine waarin je voor een langere periode uitstekend kan verblijven, heeft deze grote aandacht ons verrast", zegt Hasse Johansson, Group Vice President R & D. "We kregen veel interessante reacties en heel wat klanten wilden er direct één bestellen."

"Er is, op dit ogenblik, duidelijk behoefte aan een cabine als deze, ondanks de huidige lengtebeperkingen. De Scania Longline is uitermate geschikt voor transcontinentale routes."

De Scania Longline zal vanaf september 2003 als trekker uitsluitend in combinatie met de Scania 580 pk V8 en Scania Opticruise, het computergestuurde schakelsysteem, worden aangeboden. De mogelijke asconfiguraties zijn: 4x2, 6x2, 6x2*4 (naloopas) en 6x4. De afstand van bumper tot achterwand cabine is identiek aan die van de Torpedo slaapcabine.

De Scania Longline wordt gebouwd bij Laxå Special Vehicles, een Zweeds bedrijf dat vier jaar geleden is opgericht, maar als sinds twintig jaar speciale voertuigen op basis van Scania chassis bouwt. Meer informatie treft u aan op: www.laxasv.se.