Korps: Friesland, plaats: Fryslân 15-05-2003
Politieberichten van 15/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sneek: boot met trailer gestolen
Afgelopen nacht werd ingebroken bij een jachthavenbedrijf aan de Oude Oppenhuizenweg. Het hek rondom het terrein werd opengeknipt. Van het terrein werd een trailer met een polyester boot met daarachter gekoppeld een 15-pk buitenboordmotor gestolen. De boot was op de trailer niet goed vastgemaakt en bij de eerste haakse bocht op de Pieter Zeemanstraat viel de boot van de trailer. De waarde van het ontvreemde bedroeg ongeveer 12.000.- Hoe groot de schade is, is niet bekend. De boot en trailer werden ter plaatse achtergelaten. De directeur van het bedrijf, een 53-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: brand
Donderdag omstreeks 06.10 uur kwam er een melding binnen van brand in een woning aan de Lepeltjesheide. De bewoners hadden de woning reeds verlaten. De 46-jarige bewoonster had het strijkijzer op de slaapkamer aangezet. Toen zij daar even bij wegliep, werd het strijkijzer op de strijkplank vergeten. Het gevolg was dat het geheel te heet werd en in brand vloog. De vrouw kreeg rook binnen en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De brand werd door de brandweer geblust. De schade bleef tot de slaapkamer beperkt.

Beetsterzwaag: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Bou. Het rechter voorportier werd vernield. Uit de auto werden een gsm, een radio/cd-speler en een vishengel weggenomen. De eigenaar, een 19-jarige inwoner van Beetsterzwaag, heeft aangifte gedaan.

Drachten: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Lijsterstraat. Een deur aan de passagierszijde werd opengebroken. Uit de auto werden een radio/cd-speler, 18 cd`s en zwart colbertjasje weggenomen. De eigenaar, een 26-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Kollumerpomp: aanrijding met lichtgewonde
Donderdag omstreeks 08.45 uur vond op de Soensterdijk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 78-jarige inwoner van Dokkum, verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam in de bermsloot tot stilstand. De bestuurder werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De auto werd weggesleept.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272