Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 15 mei 2003

Nuon gaat organisatie vereenvoudigen

Energieonderneming Nuon gaat de organisatie vereenvoudigen door de commerciële en operationele activiteiten onder te brengen in vier divisies. Nu zijn deze activiteiten over ruim 15 units verspreid. De Nuon holding krijgt een kleiner aantal stafafdelingen. De ondernemingsraden en medewerkers zijn geïnformeerd.

Met de voorgenomen reorganisatie wil Nuon slagvaardiger en sneller opereren in relatie tot de toenemende concurrentie op de energiemarkten. De onderneming wil tevens goedkoper en efficiënter gaan werken.

Als gevolg van de reorganisatie zal een aantal functies, vooral in kantoren, vervallen. Nuon verwacht dat gedwongen ontslagen kunnen worden vermeden. Conform het bestaande Sociaal Plan krijgen medewerkers, wiens functie vervalt, begeleiding bij het vinden van ander werk binnen of buiten de onderneming.

De nieuwe divisies zijn gevormd met als uitgangspunt het behalen van synergie- en efficiencyvoordelen en het vergroten van de marktgerichtheid. De nieuwe divisies zijn: Energy Sourcing, Netwerk Services, Business Customers, Retail Customers. Tevens maakt Continuon, de netbeheerder, deel uit van de Nuon-organisatie.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met haar producten en diensten bijna 3 miljoen klanten bedient in Nederland en het buitenland. Nuon is koploper in duurzame energie. Gestreefd wordt naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten en milieu en maatschappij. De bedrijfsopbrengsten in 2002 bedroegen ¬ 4,7 miljard. Bij Nuon werken ruim 10.000 mensen. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Friesland en de gemeente Amsterdam.