De Unie


CBR: Unieleden akkoord met principe akkoord

15 mei 2003 - De leden van De Unie zijn in grote meerderheid akkoord gegaan met het principe akkoord. Vanzelfsprekend zijn er verschillende opmerkingen gemaakt en vragen gesteld. Ik zal proberen daar op een antwoord te geven.

Flexibele werktijden

* Medewerkers die niets voelen voor de flexibele werktijden hoeven daaraan ook niet mee te doen. Dit geldt niet voor de examinatoren die gebruik maken van de flex regeling. Deze regeling is vervallen.

* De zogenaamde 20 dagenregeling is voor iedereen vervallen.
* Voor examinatoren die de huidige regeling, 5 maal 8 examens per dag, houden, geldt nog wel de opname beperking van de ATV dagen.

Eindejaarsuitkering
De Unie heeft in haar voorstellenbrief geen voorstel opgenomen om de eindejaarsuitkering voor alle functiegroepen gelijk te stellen. Het verschil van 2% wordt verklaard door het feit dat vanaf functiegroep 70 geen overwerk wordt geschreven. Voor De Unie is er op dit moment geen aanleiding om het niet schrijven van overwerk op een andere wijze te compenseren.

Ouderenregeling
De directie van het CBR heeft De Unie overtuigd van het feit dat er iets gedaan moest worden aan de ATV regeling voor ouder medewerkers. Bij ongewijzigd beleid wordt er een te groot beslag gelegd op de beschikbare capaciteit. Vandaar dat wij akkoord zijn gegaan met een geringe verslechtering van de regeling. We beseffen dat wij medewerkers die na 1 april 2003 gebruik gaan maken van deze regeling hiermee benadelen. Echter de medewerkers die reeds van de regeling gebruik maken worden niet benadeeld.

Inkomen
De nu gesloten CAO betekent dat de medewerkers bij het CBR op 1 maart 2005 4,75% er structureel op vooruit zijn gegaan. Achteraf kunnen wij pas beoordelen of deze verhoging passend is geweest in relatie tot de overige CAO verhogingen. De opmerking dat het zo als gewoonlijk weer een lage loonsverhoging is, kan ik niet plaatsen. In de afgelopen CAO was de totale loonsverhoging over de twee jaar 9,5%!

In de vorige CAO hadden we, gelet op de financiële positie van het pensioenfonds, een pensioenpremie verlaging afgesproken. Nu het financieel slechter gaat met het pensioenfonds is het niet meer dan logisch dat wij akkoord zijn gegaan met een kleine premieverhoging.

Het werkgeversdeel van de premiespaarregeling wordt in zijn geheel gebruikt voor de verhoging van werkgeversbijdrage ziektekostenverzekering naar 60% en de bijdrage van de nominale premie van 18,-.

Tot slot
Gelet op de afspraken over de flexibilisering van de werktijden zal de komende periode goed gebruikt moeten worden omdat goed georganiseerd te krijgen.

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen u kunt mij altijd mailen of bellen.

Mede namens de onderhandelingsdelegatie.

Met vriendelijke groeten,

Ewoud Teerink
Bestuurder

* Intropagina Administratieve kantoren

donderdag, 15 mei 2003