Politie Zaanstreek-waterland



15:02 14-MEI-03
LOC: WORMERVEER, NOORDDIJK

Brand door ontploffende TV

Doordat een TV ontplofte in de slaapkamer van de zoon des huizes ontstond er brand. De bewoners hebben de woning onmiddellijk verlaten. Er raakte dan ook niemand gewond. Doordat ramen en deuren gesloten waren kon de brand zich, vermoedelijk ten gevolge van zuurstofgebrek, niet uitbreiden. Wel zijn door de hitte een aantal goederen in de slaapkamer gesmolten. De brandweer rukte met groot materieel uit en wist de brand snel te blussen.

15:23 14-MEI-03
LOC: ZAANDAM, OOSTZIJDE
Man al maanden dood
Een 48-jarige man werd dood in zijn woning aangetroffen. Volgens een schouwarts is de man reeds begin januari van dit jaar overleden. De tandarts van de man belde de politie, dat hij niet op zijn afspraak in januari was verschenen en ook niet had gereageerd op brieven. De laatste brief was teruggekomen omdat de brievenbus vol zat. De politie trof inderdaad een overvolle brievenbus aan. Alle gordijnen van de woning waren gesloten en op aanbellen werd niet gereageerd. Politiemensen wisten via een raam binnen te komen en troffen de man aan. Er is geen sprake van een misdrijf.
De man had nauwelijks kontact met zijn familie of buren. Bij navraag bevestigden de buren de man al enige maanden niet meer te hebben gezien.

21:07 14-MEI-03
LOC: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Helers van fiets aangehouden

Een 17 en een 18-jarige jongen, beiden uit Amsterdam werden bij het NS Station aangehouden op verdenking van het helen van een fiets. De jongens trokken de aandacht van in burger geklede politiemensen. De agenten waren bezig met het politieproject voor bestrijding van Baldadigheid, Vernieling en Vandalisme (BVV) De jongens stonden met nog twee kornuiten bij een blauwe damesfiets met zwarte fietstassen. Zij verklaarden de fiets zojuist voor E 20 te hebben gekocht. Daarop werden de jongens aangehouden en ingesloten. Op één van de verdachten werd een flesje vermoedelijk GHB aangetroffen en in beslaggenomen. De oudste jongen heeft de heling bekend.
De twee andere jongens bleken niets met de heling te maken te hebben en werden weer snel vrijgelaten.

12:07 15-MEI-03
LOC: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Zakkenrollers weer actief

Op donderdagochtend werd weer een aantal malen aangifte gedaan van diefstal van portemonnees uit tassen. In alle gevallen betrof het diefstallen uit hand- of schoudertassen, al of niet na het openen van een ritssluiting. De diefstallen werden vermoedelijk door uitsluitend vrouwen in kledingzaken gepleegd. In twee gevallen werden de slachtoffers door de vrouwen min of meer klemgezet, zogenaamd om kleding uit een rek te pakken. In een ander geval drong een vrouw met een kinderwagen dicht tegen het slachtoffer aan. Het betroffen vrouwen van ongeveer 22 en 35 jaar, waarvan één met kort blond haar en ongeveer 1.55 m lang, de ander donker haar en ongeveer 1.60 m lang. De derde betrof een donkere vrouw.
De donderdag en zaterdag is populair bij zakkenrollers vanwege de extra drukte door de markt.


Vandaag geen mededelingen van Verkeershandhaving


EINDE***********************************************************


---- --