Bank Nederlandse Gemeenten

Persberichten

Den Haag, 15 mei 2003

Nieuwe bestuursvoorzitter BNG

Aan het einde van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) die op 15 mei in Den Haag is gehouden, heeft drs. P.P. van Besouw het voorzitterschap overgedragen aan ir. P.O. Vermeulen. Van Besouw is sinds 1992 bestuursvoorzitter geweest; Vermeulen is sinds 1994 lid van de Raad van Bestuur.

Als commissaris bij de bank zijn benoemd: dr. W.M. van den Goorbergh, oud-vice voorzitter van de Hoofddirectie van Rabobank Nederland (als opvolger van prof. dr. A. Szász), mr. R.J.J.M. Pans, voorzitter van de directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (als opvolger van prof. dr. J.Th.J. van den Berg) en prof. dr. L.J.C.M. Le Blanc, voorzitter van NV KLIQ (als opvolger van drs. G.H.O. van Maanen).

Inmiddels zijn de beursgenoteerde aandelen uit de post deelnemingen verkocht. Hiermee is een belangrijke onzekerheid omtrent het resultaat weggenomen. Voor dit jaar wordt een ongeveer gelijk resultaat verwacht als over 2002 (283 miljoen euro).

De aandelen BNG zijn voor 50% eigendom van het Rijk; de andere helft is in handen van gemeenten, provincies en een waterschap.

Voor nadere informatie kunt u e-mailen naar: communicatie@bng.nl

Wilt u automatisch de persberichten van de BNG ontvangen, gebruik dan de E-Service.