Gemeente Amsterdam

Dales bedingt snelle actie zuidoost voor ondernemers Kraaiennest 15 mei 2003 - Remco Asselbergs

Wethouder Economische Zaken Geert Dales heeft er bij stadsdeel Zuidoost op aangedrongen om de huurcompensatieregeling voor ondernemers in winkelcentrum Kraaiennest te verlengen. Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet heeft toegezegd hier snel werk van te maken.

Sinds september 2000 betalen de ondernemers in Kraaijennest minder huur. Met deze huurcompensatieregeling wordt ingespeeld op het teruglopend aantal klanten veroorzaakt door de grootschalige sloop, nieuwbouw en renovatie van woningen als gevolg van de vernieuwing van de Bijlmermeer. De regeling loopt tot 2005, waarbij de huurcompensatie geleidelijk afneemt. Nu echter blijkt dat vanwege de sloop van extra woningen en de verlenging van het vernieuwingsproces in 2005 de werkzaamheden nog in volle gang zullen zijn, dreigen ondernemers alsnog gedupeerd te raken. Om dit te voorkomen moet de regeling verlengd worden.
In oktober 2002 heeft wethouder Dales een bezoek gebracht aan Kraaiennest en met ondernemers gesproken. Dat er iets moet gebeuren staat vast, maar het uitgangspunt moet zijn: wie bepaalt betaalt. Omdat het stadsdeel verantwoordelijk is voor de gewijzigde aanpak van de vernieuwing van de Bijlmermeer, dient het stadsdeel naar oordeel van Dales ook te zorgen voor financiering van verlenging van de regeling.
Na verschillende besprekingen tussen stadsdeel en centrale stad heeft gisteren op initiatief van wethouder Dales een gesprek met stadsdeelvoorzitter Sweet plaatsgevonden over deze problematiek. Dales heeft naar voren gebracht dat de ondernemers nu snel duidelijkheid geboden moet worden. Afgesproken is dat dit nu ook spoedig gaat gebeuren.
Ik ben verheugd over de toezegging van het stadsdeel om nu snel actie te ondernemen, aldus Dales.

Pb-64

© Gemeente Amsterdam