ABVAKABO FNV

Meer carrièreperspectief voor verpleegkundigen

Zoetermeer, 15 mei 2003

ABVAKABO FNV en de andere bonden hebben vandaag een akkoord bereikt met de werkgevers in de Academische Ziekenhuizen (VAZ) over de salarissen voor verpleegkundigen. Met ingang van 1 januari 2003 zijn er vijf salarisschalen op verpleegkundigen van toepassing. Hierdoor ontstaan meer doorgroei mogelijkheden.

Eerder waren afspraken gemaakt over de verpleegkundigenschalen. Een nieuw functiewaarderingssyteem (FUWAVAZ) en functiedifferentiatie zorgen voor meer soorten verpleegkundigenfuncties. Taken en werkzaamheden worden op een andere manier verdeeld, waardoor er voor verpleegkundigen een beter carrièreperspectief ontstaat. De werkgevers probeerden onder de afspraken uit te komen, waardoor een conflict dreigde. Volgens de werkgevers zou de hoeveelheid werk bepalend moeten zijn voor het salaris. ABVAKABO FNV was echter van mening dat de zwaarte van de functie moet worden gewogen, en het salaris zou moeten bepalen. Dit was conform de eerder gemaakte afspraken.

Na overleg zijn partijen er vandaag uitgekomen. De functies van de verpleegkundigen worden op zwaarte beoordeeld, en in salarisschalen ingedeeld. Arno Lammeretz, landelijk bestuurder van ABVAKABO FNV: 'Nu word je betaald voor wat je doet, en je krijgt grip op je eigen loopbaan. Zo hoort het ook!'.

Meer informatie:

Arno Lammeretz landelijk bestuurder (06) 51218356 Annemarie Vonk voorlichter (079) 3536319 (06) 53362330

15 mei 03 15:47