Korps: Utrecht, plaats: 15-05-2003
Persberichten district Utrecht stad middag, 15.30 uur

Blauwe avond politiedistrict Tolsteeg

UTRECHT De politie van het district Tolsteeg en de toezichthouders hebben woensdag 14 mei opnieuw een zogenaamde blauwe avond in het district gehouden. Op diverse plaatsen werden controles uitgevoerd of extra gesurveilleerd.

Zon blauwe avond betekent dat er extra politie-inzet is om het toezicht te verhogen in het gebied en te investeren in wijkproblemen.

Op deze avond vond een algehele verkeerscontrole plaats. Zo werden er 75 bromfietsen gecontroleerd. 32 Bromfietsen waren in orde. In totaal werd 74 keer proces-verbaal opgemaakt. In 21 gevallen werd een te groot motorvermogen geconstateerd. Verder werd bekeurd voor technische gebreken, het niet hebben van een bromfietscertificaat, onverzekerd rijden of het rijden zonder helm.

Ook werd er gecontroleerd op de Homeruslaan, Maliebaan en Tolsteegsingel. Op de Homeruslaan werd, mede op verzoek van buurtbewoners, met een lasergun op snelheid gecontroleerd. De straat is ingericht als 30-kilometer-zône, 25 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet houden aan de toegestane snelheid. Op de Maliebaan werd een roodlichtcontrole gehouden. 44 Fietsers en twee automobilisten werden geverbaliseerd. Op de Tolsteegsingel werd gecontroleerd op het linksafverbod. 29 Automobilisten werden staande gehouden en geverbaliseerd. Voor het niet dragen van de gordel kregen zes automobilisten een proces-verbaal.

Op buslijn 13 werd in samenwerking met het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Utrecht een controle uitgevoerd op overlast van jeugdigen in de bus. Er werd drie keer proces-verbaal opgemaakt en vijf overtreders werden verwezen naar het bureau Halt.

De politie ontmantelde in samenwerking met de REMU tijdens de blauwe avond drie hennepkwekerijen. De hennepkwekerijen bevonden zich op de Vossegatselaan, Krommerijn en de Roerdompstraat. Op de Vossegatselaan trof de politie 324 hennepplanten aan. Bij een woning aan de Krommerijn was reeds geoogst. Zon 2,5 kg hennep stond in zakken klaar voor distributie. De REMU constateerde hier dat er illegaal stroom werd afgetapt. Op de Roerdompstraat werden 380 hennepplanten aangetroffen alsmede een vuilniszak met geoogste hennep. Zowel de planten als de in beslag genomen apparatuur zullen worden vernietigd.