Nieuwsbericht

vrijdag, 15 mei 2003, 15.45 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Auto gestolen
Alkmaar, woensdag 14 mei 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een personenauto gestolen vanaf het Zeglis. Het betreft een auto van het merk Opel, type Kadett. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken XK-53-ZV.

Twee mannen aangehouden na plegen van mishandeling Groet, woensdag 14 mei 2003.
Woensdagavond werden twee mannen van 30 en 51 jaar aangehouden in hun woning te Groet. Kort daarvoor hadden zij een buurman, een 40-jarige man, mishandeld in zijn woning. Aanleiding van de mishandeling is het feit dat tussen de buren problemen zijn ontstaan over geluidsoverlast. Vanavond liep één en ander uit de hand en werd het slachtoffer geschopt en geslagen. Hierbij raakte hij gewond aan zijn hoofd en handen. Na de mishandeling vertrokken de daders. Zij zijn na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau. De mishandelde man moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Twee jongens aangehouden na inbraken
Broek op Langedijk woensdag 14 mei 2003.
Woensdagavond kort na 23.00 uur zag een getuige dat een bestelbusje verdacht geparkeerd stond bij een bedrijf aan De Punt. Kort daarop hoorde dezelfde getuige dat bij een bedrijf een alarm in werking trad en dat vervolgens twee mannen in het busje stapten en wegreden. De getuige gaf het kenteken door aan de politie die het busje kort daarop staande hield op de Muiderwaard in Alkmaar. De twee inzittenden, jongens van 16 en 21 jaar en afkomstig uit Alkmaar en Heerhugowaard werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de auto werden goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Uit het onderzoek bij het bedrijf aan De Punt bleek dat een raam was vernield. Volgens de eigenaar van het bedrijf werden geen goederen vermist. Even verderop bleek van een ander bedrijf eveneens een raam te zijn vernield waardoor men in het bedrijf kon komen. Er kon nog niet worden vastgesteld of en zo ja wat er uit dit bedrijf is weggenomen.

Aanhangers gestolen
Alkmaar, donderdag 15 mei 2003.
Woensdagavond tussen 17.00 en 23.30 uur werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Strooijonkerstraat. Men kwam in het bedrijf door een rolluik te vernielen. Vanuit het pand werden drie aanhangers weggenomen. Twee open aanhangers stonden op een grotere aanhangwagen (tandemasser). Alle aanhangers waren nieuw en van het merk Henra. Ook bleken een aantal onderdelen van een rolsteiger te zijn verdwenen. Hoe groot de totale schade is kan op dit moment niet worden vastgesteld.

NOORDKOP

Vrouw beroofd van sieraden
Den Helder, woensdag 14 mei 2003.
Woensdagmiddag kort na 15.00 uur werd een 25-jarige vrouw uit Den Helder beroofd van haar sieraden. Het slachtoffer bevond zich als medewerkster in een horecabedrijf aan de Middenweg toen een ongeveer 30-jarige blanke man het bedrijf binnen stapte. Hij wilde geld wisselen. Toen het slachtoffer zij dat dat niet mogelijk was werd de man boos. Plotseling pakte hij haar vast en trok een aantal gouden halskettingen stuk. Aan deze kettingen zaten ook een aantal ringen. Met de sieraden in zijn hand verliet de verdachte het bedrijf en verdween in de richting van het station. De verdachte is ongeveer 1.75 m. lang. Hij droeg een donkere leren jas die eigenlijk te groot was en een strakke blauwe spijkerbroek.

Snelheidscontrole
Anna Paulowna, woensdag 14 mei 2003.
Donderdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Van Ewijcksvaart. De controle werd uitgevoerd op een weggedeelte waar een snelheidsbeperking geldt van 80 km/u. In totaal reden vijf bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/u.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles
Westfriesland, 14 mei 2003.
Op verschillende plaatsen in Westfriesland werden korte controles gehouden op de maximum snelheid. De controles werden gehouden op plaatsen waar door de plaatselijke bevolking over het verkeersgedrag werd geklaagd. De controles werden uitgevoerd met de laser-gun (hand-radarapparaat). In totaal werden 24 bestuurders bekeurd. Hoogst gemeten snelheden: 70 op een 50 km-weg, 112 op een 60 km-weg en 106 op een 80 km-weg.
Tevens werden 19 bestuurders bekeurd omdat zij geen gordel droegen en twee bromfietsers kregen een bekeuring omdat hun bromfiets was opgevoerd.

Brand in trein
Enkhuizen, woensdag 14 mei 2003.
Op vrijdagavond omstreeks 23.00 uur bleek er brand te zijn in het toilet van de trein Hoorn - Enkhuizen. De brand werd ontdekt door medewerkers toen de trein het station was binnengereden. De brand werd veroorzaakt door papieren handdoekjes die in het toilet in brand waren gestoken. De brand veroorzaakte rookoverlast in de trein en enige schade in het toilet. Het treinpersoneel kon de brand met brandblussers doven. Omdat zij bluspoeder binnen hadden gekregen voelden zij zich niet lekker. Ambulancepersoneel hebben de NS-medewerkers ter plaatse onderzocht.
De politie heeft in Enkhuizen gezocht naar mogelijke daders. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie stelt een nader onderzoek in.