Simac Techniek NV

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Simac Techniek N.V.

toestemming inkoop eigen aandelen

wijziging samenstelling Raad van Commissarissen

Veldhoven, 15 mei 2003

De directie van Simac maakt bekend dat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 14 mei 2003 toestemming heeft verleend tot de inkoop van eigen aandelen tot een maximum van 10% van de geplaatste gewone aandelen.

Deze inkoop van eigen aandelen is bestemd ter afdekking van optieverplichtingen in het kader van ca. 328.000 personeelsopties met een uitoefenprijs van E 0,65.

Tevens is de directie in onderhandeling met de houders van de cumulatief preferente aandelen, welke ultimo december 2002 zijn uitgegeven, om af te zien van hun conversierecht naar gewone aandelen tegen een prijs van E 0,50 per gewoon aandeel. Hiervoor zal een optierecht worden aangeboden met een uitoefenprijs van E 0,50. Totaal zullen hiervoor circa 700.000 optierechten benodigd zijn.

Indien overeenstemming wordt bereikt om af te zien van het coversierecht, komt hiermee een mogelijke toekomstige omzetting in 17.000.000 gewone aandelen te vervallen.

De aandelen zullen conform in maart 2003 gemaakte afspraken onderhands worden gekocht van Simal Beheer B.V. tegen een aankoopprijs van E 0,50 per aandeel.

De heer prof. drs. K. Wezeman RA is teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen van Simac. De directie van Simac is verheugd twee nieuwe leden te mogen verwelkomen. Dit zijn de heer J.C. Vercammen RA en de heer ir. N.I.M. Hermans. De heer Vercammen is tot 1 juni 2003 managing partner bij Deloitte & Touche in Maastricht en de heer Hermans is voormalig lid van de raad van bestuur van ASML.


Noot voor de redactie (