Gemeente Uithoorn

Verplaatsing kunstwerk de trap

Kunstwerk `De Trap' in De Biezenwaard staat nogal uit de loop en komt daardoor onvoldoende tot zijn recht.

Daarom wil het gemeentebestuur dit kunstwerk van de nationaal en internationaal bekende kunstenaar Armando eerst een opknapbeurt geven en dan verplaatsen naar de groenzône aan de Wilhelminakade (Amstelboulevard). In die groenzône is een betere plek voor het kunstwerk gevonden. Het is de bedoeling om omstreeks medio juni a.s. met de werkzaamheden te beginnen. Volgens het Besluit bouwvergunningsvrije en licht bouwvergunningplichtige bouwwerken is het aanbrengen van straatmeubilair, waaronder kunstwerken, bouwvergunningvrij.

Het kunstwerk De Trap zal met de kunstwerken Fauteuil van Jacqueline Rooymans, De Kaashandelaren van Kees Verkade en het binnenkort te realiseren Stilte Monument van Karin Daan een bijzonder aansprekend deel gaan vormen van de beeldenroute in het dorpscentrum van onze gemeente.

Informatie over de voorgenomen verplaatsing is verkrijgbaar bij de heer H. Wiersma van de afdeling maatschappelijk zaken (tel. 513253).

WORKSHOP "TUINAFSCHEIDINGEN EN GOED HOUT" IN UITHOORN

Zaterdag 24 mei kunt u tussen 10.00 en 13.00 uur deelnemen aan een `natuurlijk tuinieren'- workshop. Wilt u ook weten wat goed hout is, wat het doel ervan is en welke typen goed hout (dood en levend) er zijn om in de tuin te verwerken? Tijdens de workshop hoort u daar meer over. Ook leert u om een tuinafscheiding te maken zonder tropisch hardhout te gebruiken. U gaat namelijk zelf een tuinafscheiding maken. Zo krijgt u inzicht en ervaring met het werken met natuurlijk materiaal, bijvoorbeeld wilgen.

De workshop begint in de werkschuur van het Landschap Noord-Holland aan de Elzenlaan in Uithoorn, daarna wordt er gewerkt in de tuin van Bram de Groote.

Aanmelden voor deelname aan de workshops doet u bij Anat Reines, 020 - 540 4210.
De workshop kost EUR 5.
Kijk voor meer informatie over het project `Natuurlijk Tuinieren´ ook op www.natuurmilieuweb.nl