STICHTING PROMOTIE DEN HAAG

Parkpop beste stadspromotie-evenement van Nederland

Den Haag Marketing & Events heeft als organisator van het openlucht muziekfestival Parkpop een voorname prijs in de wacht gesleept. Van alle evenementen in 2002 heeft Parkpop als beste de eigen stad gepromoot. Tijdens de feestelijke prijsuitreiking van de Nationale Evenementenprijzen in HAL 4 in Rotterdam werd dit bekend gemaakt.

De uitreiking was het feestelijke einde van het congres Evenementen Beleid en Belang dat vandaag werd gehouden. Congres en uitreiking vinden jaarlijks plaats in de stad die in het jaar daarvoor is uitgeroepen tot Evenementenstad van het jaar. De andere twee evenementen die dit jaar meedongen voor deze titel waren het Internationale Filmfestival (Rotterdam) en het Jazzfestival in Breda.

Organisatie
De stichting Nationale Evenementenprijzen reikt sinds 2001 de prijzen uit voor de beste publieksevenementen in verschillende categorieën en voor de evenementenstad van het jaar. In de twee jaar dat de prijzen bestaan, is bewezen dat de prijzen een werkelijke stimulans vormen voor organisaties en gemeenten. De stichting Nationale Evenementenprijzen probeert met het beoordelen van evenementen en het toekennen van prijzen een stimulans te zijn voor organisatoren en gemeenten. De jury bestaat uit deskundigen uit en rond het evenementenvak. De basisjury is de redactieraad van Festivak Magazine, waarbij geldt dat redactieraadleden met een belang bij een evenement of stad niet jureren en aanvullende juryleden uit de evenementensector worden aangetrokken. Vorig jaar werd het Solero Zomercarnaval in Rotterdam nog tot beste stadspromotie-evenement verkozen.