Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom (15/05)

Bergen op Zoom, 15 mei 2003

Politie neemt verdovende middelen in beslag

BERGEN OP ZOOM: de politie is in het kader van een onderzoek donderdagmiddag 14 mei omstreeks 13:00 uur een woning binnen getreden aan de Strausslaan, die wordt bewoond door een 33-jarige man. In de woning werd een hoeveelheid van in totaal 9 kilo softdrugs aangetroffen, die was verstopt in een afgesloten slaapkamer. De drugs werden inbeslaggenomen en tegen de verdachte werd een proces verbaal opgemaakt.

Schennis der eerbaarheid

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdagavond 13 mei werd een 37-jarige vrouw uit Bergen op Zoom nabij het Oscar van Hemelpark in het bos onaangenaam verrast door een man die onzedelijke handelingen met zichzelf verrichte. Het was een ongeveer 20-jarige man van noordafrikaanse afkomst, gekleed in een blauw trainingsjack en spijkerbroek. Hij was in het bezit van een fiets.

Inbraak woning

BERGEN OP ZOOM: Op woensdagmiddag 14 mei werd een diefstal gepleegd uit een woning aan de Duitslandstraat. Uit de woning werd een herenhorloge weggenomen en een tweetal portemonnees met in totaal een inhoud van ongeveer 70 euro en een herenhorloge weggenomen. Enkele tientallen meters verderop bleef de schade bij een woning in de Zwitserlandstraat beperkt tot een poging tot inbraak. Men heeft getracht de voordeur te forceren. Omdat deze deur echter met behulp van knippen aan de binnenzijde was afgesloten, kwam de benadeelde met de schade vrij.
Ook aan de Koperendoos bleek een woning woensdagmiddag het dievengilde te kunnen weerstaan. Aan de achterzijde werd een raam geforceerd, maar kon door de aanwezige beveiligingsmaatregelen niet ver genoeg worden geopend om binnen te komen.

Verkeersexamen basisschool

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag 14 mei werd het verkeersexamen afgenomen bij de leerlingen van groep 7 van basisschool de Heiberg aan de Florastraat. De 24 leerlingen, die reeds voor hun theorie-examen waren geslaagd, legden nu het praktisch examen af. Zij zijn allen geslaagd en kregen allemaal het begeerde verkeerscertificaat uitgereikt.

Inbraak door kamerbewoonster

BERGEN OP ZOOM: De bewoner van een woning aan de Populierlaan heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn PC met software uit zijn woning. Dit zou dinsdag in de loop van de dag gebeurd zijn, toen de man in verband met zijn werk niet thuis was. De spullen bevonden zich in een kamer, waarvan de binnendeur afgesloten was. Een 44-jarige kamergenote van de man is in de loop van de avond aangehouden en heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. De vrouw is door de politie in verzekering gesteld.

Vernieling

ROOSENDAAL: De politie heeft aangifte opgenomen van de vernieling van een auto, die op dinsdagavond tussen 19.30 en 22.00 uur heeft plaatsgevonden. Van de Citron C5, die geparkeerd stond op de Nieuwe Markt, werd door onbekenden een buitenspiegel aan de bijrijderszijde afgebroken.

Auto-inbraak

ROOSENDAAL: Bij de politie kwam via de digitale weg de aangifte binnen van een auto-inbraak die in de loop van afgelopen zaterdag heeft plaats gehad aan de Waterstraat. De rechterdeurstijl werd verbogen, waarna de deur kon worden geopend. Er werden een bodywarmer en een jas ontvreemd.

Twee verdachten bekennen 14 inbraken

ROOSENDAAL/RUCPHEN/BREDA: de recherche van de politie in het district Bergen op Zoom heeft vorige week twee mannen aangehouden, die werden verdacht van een aantal inbraken. Inmiddels hebben de twee, een minderjarige en een 30-jarige man uit Roosendaal, tien bedrijfsinbraken in verschillende bedrijven bekend en verklaarden ze tevens driemaal een auto te hebben opengebroken en eenmaal ingebroken te hebben in een woning. De inbraken hebben alle plaatsgevonden in de gemeenten Roosendaal, Rucphen en Breda. Een deel van de buit is door de politie teruggevonden en inmiddels bezorgd bij de gedupeerden. De minderjarige verdachte is korte tijd na zijn aanhouding weer naar huis gestuurd; de meerderjarige verdachte is gisteren voor de Raadkamer van de rechtbank in Breda verschenen. Tegen beiden is proces verbaal opgemaakt. Zij zullen zich tezijnertijd voor de rechter voor hun daden moeten verantwoorden.

Bron: Manon Ostendorf