Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum 15 mei 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht




District Stad Nijmegen



Diefstal auto

Woensdagmiddag is vanaf de Zwanenveld 40e straat een auto gestolen. Het betreft een grijze Skoda Fabia, kenteken 13-FK-JB. Een 57-jarige man uit Schaijk deed aangifte.


Aanhouding na fietsendiefstal

Woensdagavond is vanaf de St.Jacobslaan een fiets gestolen. Aan de hand van een getuigenverklaring konden, op basis van hun signalement de verdachten later die avond aan de Krekelstraat worden aangehouden. De 32-jarige man pleegde verzet bij zijn aanhouding en moest met gepast geweld in de politieauto worden gezet. Het betreft een 31-jarige Nijmeegse vrouw en een 32-jarige Nijmeegse man. Tegen beiden is een proces verbaal opgemaakt. De fiets kan weer terug naar de rechtmatige eigenaar.


Krakers ontruimen bezet pand

De politie is vandaag naar een pand aan de Eversweg gegaan en heeft 11 krakers die het pand dinsdag 13 mei hadden bezet aangezegd dat zij het pand onmiddellijk moesten verlaten.
Op dinsdag 13 mei werd een pand aan de Eversweg door ongeveer 35 krakers bezet omdat het pand naar hun mening langer dan een jaar leeg stond. De eigenaar deed aangifte bij de politie van de kraakactie en de politie stelde een nader onderzoek in. Uit dat onderzoek bleek dat het pand nog steeds in gebruik was als kantoor en ten behoeve van weekendseminars. Bovendien kon de eigenaar een gebruikersovereenkomst en een verzekering voor het gebouw overleggen. Op grond van de resultaten van dit onderzoek gaf de Officier van Justitie de politie de opdracht het gebouw weer in gebruik van de eigenaar te stellen. De krakers werden op de hoogte gesteld van de bevindingen van het onderzoek en de opdracht van de Officier van Justitie. Daarop besloten zij vrijwillig het pand te verlaten. Zij ruimden de boel keurig op en hadden geen vernielingen in het land aangericht.




District Tweestromenland


Geen bijzonderheden.









District De Waarden



Zaltbommel - Inbraak in bedrijf

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een pand aan de Schimminck. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een deur. Vooralsnog is onbekend of er goederen werden gestolen. Een 56-jarige man uit Zaltbommel deed aangifte.


Opendag politieteam Buren

Woensdag 28 mei houdt het politieteam Buren een "open huis" middag in het nieuwe bureau aan de Raadhuisstraat 34 in Maurik, het voormalige gemeentehuis.
Tussen 13.00 en 17.00 uur kan men het bureau bezichtigen en een kijkje in de politievoertuigen nemen. Agenten van het 21 leden tellende team informeren belangstellenden over hun taken en werkzaamheden. Ouders worden in de gelegenheid gesteld om zelf hun kinderen op een politiemotor te fotograferen.
Sinds 5 mei is het bureau geopend op de volgende tijden:
Maandag 13.00-20.00 uur
Woensdag 13.00-17.00 uur
Vrijdag 13.00-17.00 uur


Opheusden - Brand in woning
Woensdagavond is in een woning aan de Lijsterstraat brand ontstaan. De brandweer heeft twee mensen op tijd uit de woning weten te halen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Kapel Avezaath - Brand
In de nacht van woensdag op donderdag is een clubgebouw aan de Zoelensestraat volledig afgebrand. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.



---- --