Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 15-05-2003 Dagelijks persbericht district Den Bosch

POGING BEROVING, `s-Hertogenbosch

Woensdagmiddag omstreeks 15.30u is op de Van Broeckhovenlaan in `s-Hertogenbosch een 53-jarige vrouw uit deze plaats onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp door een jongeman gedwongen haar geld af te geven. De vrouw weigerde dit echter, waarop de jongen geschrokken wegliep in de richting van de Otto Copesstraat.

OPENBAAR SCHENNISPLEGER AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Woensdagmiddag is op de Leeghwaterlaan in `s-Hertogenbosch een 32-jarige man uit Zevenaar aangehouden voor het plegen van schennis. De man stond met zijn broek en onderbroek op zijn knieën met zijn achterwerk gericht naar een bedrijfspand. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man verblijft illegaal in Nederland.

WAPENS AANGETROFFEN IN WONING, `s-Hertogenbosch

Woensdag zijn in een woning aan de St. Willibrordusstraat in `s-Hertogenbosch twee wapens aangetroffen. De wapens zijn inbeslag genomen. De 32-jarige bewoner wordt door de politie over de wapens gehoord.

VERDACHTE BEDRIJFSINBRAAK AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

In de nacht van woensdag op donderdag kreeg de politie van een oplettende buurtbewoner een melding dat er een inbraak gaande was in een bedrijfspand aan de Evertsenstraat in `s-Hertogenbosch. De melder zag drie mannen met verschillende goederen het pand verlaten. Na een zoekactie door de politie werd onder een struik in een tuin van een woning aan de Pieter Florisstraat een 22-jarige Bosschenaar gevonden. De man werd aangehouden op verdenking van inbraak en overgebracht naar het politiebureau. In een brandgang werden de verschillende gestolen goederen aangetroffen. De mogelijke andere twee verdachten wisten te ontkomen.

BEDRIJFSINBRAAK, `s-Hertogenbosch

Woensdagavond werd er ingebroken in een bedrijf aan de Hedikhuizerweg in `s-Hertogenbosch. Dader(s) verschafte(n) zich toegang tot het pand door een toegangshek en een raam te vernielen. Het is nog niet bekend wat er precies uit het pand werd ontvreemd.

RIJDEN ONDER INVLOED, `s-Hertogenbosch

In de nacht van woensdag op donderdag is op de A59 ter hoogte van `s-Hertogenbosch een 49-jarige man uit Zeist aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van één uur en een boete van 190 Euro.

VERKEERSCONTROLES, `s-Hertogenbosch

Woensdag zijn tijdens een verkeerscontrole in `s-Hertogenbosch in totaal 47 bekeuringen uitgeschreven. Op de Balkweg en op het Ploosche hof werd acht keer bekeurd voor een te groot vermogen van de bromfiets, vier maal voor het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, vier maal voor het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs en drie maal voor het rijden zonder verzekering. Op de Eekbrouwersweg en de Sint Teunislaan werden tien personen bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, negen keer voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, zes maal voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs en keuringsbewijs en drie maal voor het niet dragen van de bromfietshelm.

VROUW GEWOND VERKEERSONGEVAL, `s-Hertogenbosch

Donderdagmiddag is op de Merwedelaan in `s-Hertogenbosch een 79-jarige vrouw uit deze plaats gewond geraakt nadat zij met de fiets is gevallen. De vrouw liep met de fiets aan de hand op de Lambooijbrug toen een 13-jarige fietser uit `s-Hertogenbosch tegen haar aanfietste. De jongen had door het snelheidsverschil de vrouw te laat opgemerkt en kon haar niet meer ontwijken waardoor de vrouw ten val kwam. Zij werd met een ontwrichtte heup naar het Carolusziekenhuis gebracht.