Redactie & Co


Redactie & Co - mensen in de media

Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
t 020 489 7078
f 020 489 6974
info@redactieco.nl

Het netwerk van Redactie & Co telt nu 3803 journalisten en redacteuren.

PERSBERICHT

Martijn Bennis algemeen directeur
Redactie & Co Outsourcing

AMSTERDAM, 15 mei 2003 - Martijn Bennis (35), tot voor kort chef Binnenland van het Algemeen Dagblad, is benoemd tot algemeen directeur van Redactie & Co Outsourcing b.v. (RCOS).

RCOS biedt als eerste en enige organisatie uitgevers de mogelijkheid de redactionele invulling van nieuwe en bestaande publicaties geheel of gedeeltelijk uit te besteden.

Dit nieuwe concept geeft uitgevers de mogelijkheid zich te concentreren op verkoop, marketing en distributie. RCOS garandeert de continuiteit en kwaliteit van de redactie.

Outsourcing biedt opdrachtgevers tal van voordelen: minder mensen op de loonlijst, flexibele inzet van redactioneel personeel, risicoloos opstarten van nieuwe publicaties of spin-offs en een voorspelbaar kostenpatroon. RCOS koppelt expertise op het gebied van redactioneel management aan het bestand van bijna 4.000 redacteuren van Redactie & Co.

Grote belangstelling
Aan de start van RCOS is een uitgebreid marktonderzoek vooraf gegaan. Hieruit bleek dat circa 80 procent van de Nederlandse uitgevers serieuze belangstelling heeft voor de mogelijkheden van uitbesteding.

Algemeen directeur Martijn Bennis is een ervaren redactioneel manager. Na zijn studie Economie aan de Universiteit van Amsterdam wist hij zich binnen PCM Uitgevers in korte tijd te manifesteren als echte `people manager'. Hij voerde verschillende deelredacties van het Algemeen Dagblad aan, laatstelijk de redactie Binnenland.

Van werkgever naar opdrachtgever
Bennis: "De kracht van het outsourcing-concept ligt in de eenvoud ervan. Veel uitgevers zien de redactie toch al als een `black box'. Wij bieden hen de mogelijkheid niet langer werkgever van de redactie te zijn, maar opdrachtgever".

De directie van Redactie & Co, het grootste bureau voor werving, selectie en uitzending van journalisten en redacteuren in Nederland en België, is verheugd over de komst van Bennis.

"Met Martijn hebben we ons verzekerd van een uiterst deskundige en bovenal hele prettige collega", aldus algemeen directeur Maurice van Uden. "Hij vult de bestaande expertise binnen Redactie & Co op een perfecte manier aan. Martijn zal van RCOS op korte termijn een krachtige speler in de markt van bestaande en nieuwe publicaties weten te maken."

Noot voor redacteuren (niet ter publicatie) Meer informatie over de inhoud van dit persbericht is te verkrijgen via 020 489 6975 bij Maurice van Uden of Martijn Bennis.