Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (15/5)

OOSTERHOUT, donderdag 15 mei 2003

Inbraak woning
NIEUWENDIJK: De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Dwarssteeg in Nieuwendijk. De bewoners ontdekten op woensdag 14 mei 2003 omstreeks 23.45 uur dat er was ingebroken in hun woning. Ter plaatse bleek dat de nog onbekende dader via een zijdeur de woning was binnengedrongen. Vanuit de woning was een fototoestel gestolen. De dader heeft de slotplaat van het cilinderslot verwijderd en hierna de cilinder afgebroken en verwijderd afgebroken, de zogenaamde Bulgaarse methode.

111 bonnen bij snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: Op woensdag 14 mei controle de politie snelheid op diverse plaatsen in de gemeente Drimmelen. Daarbij vielen 111 bekeuringen. Hieronder een overzicht van de verschillende controles: MADE, Zuideindsestraat van 08.35 uur tot 10.35 uur Aantal passanten: 839. Overtredingen: 31
Hoogste snelheid: 85 km/u.
HELKANT, Kerkdijk van 10.45 uur tot 12.45 uur (30 km-zone) Aantal passanten: 243. Overtredingen: 50
Hoogste snelheid: 55 km km/u.
LAGE ZWALUWE, Gaete van 13.00 uur tot 15.00 uur (30 km-zone) Aantal passanten: 386. Overtredingen: 30
Hoogste snelheid: 51 km km/u.

Aanhouding verdachte van inbraak apotheek
MADE: Op woensdag 14 mei werd door de politie Rotterdam een 43-jarige man uit Vlaardingen aangehouden en overgedragen aan de politie van het team Geertruidenberg-Drimmelen.De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak bij een apotheek aan de Nieuwstraat in Made. Deze inbraak is gepleegd op 30 oktober 2002. Bij de inbraak is niets gestolen, wel werd in de apotheek een grote ravage aangericht. De politie stelde naar aanleiding van die een recherche onderzoek in. De politie kwam de man op het spoor aan de hand van een genoteerd kenteken en de toegepaste werkwijze bij de inbraak. De aangehouden verdachte is al eerder met politie en justitie voor soortgelijke feiten in aanraking geweest. Hij is in verzekering gesteld.

Inbraak slijterij
RAAMSDONKSVEER: Op donderdag 15 mei rond 03.30 uur kreeg de politie een inbraakmelding bij een slijterij in Raamsdonksveer. Ter plaatse bleek dat men met een steen de ruit van de winkel had vernield en dat men vervolgens een paar flessen whisky had ontvreemd. Verder hebben de daders circa 15 flessen drank stuk gesmeten tegen de grond. De technische recherche heeft bij een sporenonderzoek diverse dadersporen kunnen veilig stellen. Aan de hand van deze sporen stelt de politie een nader onderzoek in.

Jongeman beledigt politie
WAALWIJK: Op woensdagavond 14 mei controleerde de politie een hangplek aan de Tuinstraat in Waalwijk. Daar is een skatebaan gevestigd. Een van de aanwezige jongens moest zijn scooter van de skatebaan weghalen in opdracht van de politie. De knul begon zich daarop laatdunkend uit te laten over de politie en noemde de agenten een stelletje lamzakken. Dit accepteerden de agenten uiteraard niet. De jongeman is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het ging om een 17-jarige jongen uit Waalwijk. Omdat hij minderjarig is, informeerde de politie zijn ouders. Dit is overigens een standaardprocedure bij minderjarige verdachten.
Ook de vader van de knul vond dat het gedrag van zijn zoon niet door de beugel kon en besloot dat zijn zoon de bekeuring zelf mag betalen.

Boetes alsnog betaald
OOSTERHOUT: Tijdens een routinecontrole op een parkeerplaats langs de A-27 arresteerde de politie een 31-jarige man uit Meer. De man had in nog drie openstaande geldboetes niet betaald. Via zijn vriendin werd de schuld aan de Nederlandse Staat alsnog betaald. Het ging om een bedrag van 294,65. Verder bleek dat zijn auto niet verzekerd en niet APK gekeurd was. De man kreeg dus opnieuw twee bekeuringen. De auto van de man is tijdelijk ingenomen totdat hij een geldige WA-verzekering heeft afgesloten.

Bron: Jeroen Steenmeijer