Interoute breidt metropolitan area networks uit met tien nieuwe europese steden

Bedrijf wordt Europa's best verbonden Metropolitan Area Network operator

Amsterdam, 15 mei 2003 - Interoute, eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk in Europa, gaat haar Metropolitan Area Networks (MAN's) in Europa uitbreiden naar Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Genève, Hamburg, München, Nice, Rotterdam en Stuttgart. Met deze voortgaande investering in de infrastructuur, ondanks een ongunstig investeringsklimaat, reageert Interoute op de nadrukkelijke wens van haar klanten om knelpunten in het netwerk weg te nemen.

Met meer dan 450 routekilometers en meer dan 35.000 kabelkilometers exploiteert Interoute nu al MAN's in Londen, Parijs, Frankfurt, Amsterdam, Madrid, Milaan, Wenen en Zürich, en een ringnet rond Rome. De nieuwe MAN's in tien steden maken Interoute tot Europa's best verbonden MAN operator, waardoor het bedrijf in heel Europa een uitstekende service van gebouw tot gebouw kan blijven bieden.

"De ontwikkeling van meer Metropolitan Area services is de kern van Interoute's strategie die moet leiden tot het meest geavanceerde en wijdvertakte pan-Europese netwerk", zegt James Kinsella, Executive Chairman van Interoute. "Omdat we zelf het netwerk in handen hebben, kunnen we het flexibel uitbreiden, ontwikkelen en benutten om aan de vraag van onze klanten te voldoen. We bevinden ons in een ideale positie om sterk concurrerende prijzen aan te bieden zonder dat de kwaliteit van de dienstverlening in het gedrang komt. We zullen altijd op zoek blijven naar mogelijkheden voor verdere expansie en groei."

Op de MAN's van Interoute wordt dark fibre aangeboden, terwijl managed SDH services, van E-1 tot STM-16, beveiligd en niet beveiligd, beschikbaar zijn met 2,5 GB golflengten. Ethernet services zijn in ontwikkeling en worden volgens plan in het tweede kwartaal van 2003 geïntroduceerd met 10/100 Mb en 1 Gb point-to-point en point-to-multipoint verbindingen.

Interoute - eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak en data in Europa - verzorgt intelligente, door de klant gecontroleerde netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder mobiele operators, service providers en grote ondernemingen. Het schuldenvrije Interoute heeft vestigingen in Europa en in Noord-Amerika, en is tevens eigenaar en operator van fijnmazige stedelijke netwerken in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen en Zürich. Voor meer informatie over Interoute: http://www.interoute.com