Roto Smeets de Boer NV

PlantijnCasparie verkoopt vestiging Maastricht
en reorganiseert vestiging Heerhugowaard

Als onderdeel van het door RSDB reeds in het najaar van 2002 aangekondigde beleid gericht op resultaatherstel van het merk PlantijnCasparie is de volgende voortgang te melden.

RSDB heeft met het management van PlantijnCasparie Maastricht in principe overeenstemming bereikt over de verkoop van de aandelen van deze vestiging aan het eigen management. Bij PlantijnCasparie Maastricht zijn 34 medewerkers werkzaam, waarvoor de werkgelegenheid behouden blijft. Met terugwerkende kracht is de overnamedatum bepaald op 20 april 2003.

Bij PlantijnCasparie Heerhugowaard komen als gevolg van een in 2003 door te voeren reorganisatie 30 van de 124 arbeidsplaatsen te vervallen. Afname van omzet bij enkele opdrachtgevers in combinatie met investeringen die hebben geleid tot een toegenomen procesautomatisering, maakt deze personeelsreductie noodzakelijk. PlantijnCasparie Heerhugowaard is een toonaangevende grafimedia onderneming in de Nederlandse markt en beschikt over prepublishing expertise en een moderne infrastructuur.
Een voorziening voor deze reorganisatiekosten ad EUR 0,9 mln wordt ten laste gebracht van de exploitatie over 2003.

Vertegenwoordigend overleg, medewerkers, vakbonden en inzake Maastricht tevens de SER zijn vandaag geïnformeerd over deze voornemens.

Hilversum, 15 mei 2003

ROTO SMEETS DE BOER NV
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie:
Markus Bos / Leo van Gelder, tel. 035 - 625 86 00