PERSBERICHT

BT BREIDT ICT-AANBOD AAN AMERIKAANSE MULTINATIONALS UIT

Nieuwe IP-infrastructuur operationeel in najaar 2003

Amsterdam, 15 mei 2003 - BT ontvouwt vandaag haar expansiestrategie voor de Verenigde Staten en de uitbreiding van haar service aan Amerikaanse multinationals. Een verruimde IP-infrastructuur, eigendom van en beheerd door BT, zal een nog completer geheel van informatietechnologie en telecommunicatiediensten ondersteunen, waardoor Amerikaanse multinationals hun internationale slagkracht kunnen vergroten.

Steunend op haar wereldwijde strategie en het succes van haar Europese MPLS-netwerk omvat de strategie van BT voor Amerika onder meer 14 bijkomende MPLS (multi-protocol label switching) knooppunten, wat het totale aantal op 23 brengt. Dankzij deze investering zullen wereldwijde organisaties in Amerika naadloos hun vestigingen met elkaar kunnen verbinden om zo nog efficiënter zaken te doen.

Bijna de helft van BT's doelgroep van 2.000 belangrijke klanten zijn multinationale ondernemingen met hoofdkantoor in de VS, die wereldwijde belangen hebben en op grote schaal actief zijn in Europa. Naast de uitbreiding van haar activiteit in Amerika is BT's strategie er ook op gericht de netwerkkosten te verlagen door de toegangsvoorwaarden te verbeteren via alternatieve toegangsproviders en -technologieën.

Andy Green, CEO, BT Global Services, verklaart: "BT heeft de mensen, de oplossingen, de dekking en de service van hoog niveau in huis om tegemoet te komen aan de complexe behoeften van multi-site ondernemingen en overheidsorganisaties. Deze klanten verwachten kwaliteitsservice, maatgesneden en betrouwbare oplossingen en partnerships op lange termijn met stabiele dienstenleveranciers. BT breidt haar ICT-diensten in Amerika uit om nog efficiënter te beantwoorden aan de behoeften van haar klanten."

De nieuwe sites omvatten o.m. Charlotte, Cincinnati, Cleveland, Denver, Detroit, Mexico City, Miami, Minneapolis, Phoenix, Seattle, St. Louis, Tampa, Toronto en Washington, DC. De uitbouw ervan is momenteel volop aan de gang. Zeven nieuwe knooppunten zullen naar verwachting in het najaar 2003 operationeel zijn en klanten kunnen reeds vanaf het begin van de zomer bestellingen plaatsen.

Chuck Pol, COO, BT Americas, verklaart: "Onze expansieplannen hebben tot doel aanwezig te zijn waar onze klanten ons nodig hebben en vormen de basis van ons ICT-aanbod in Amerika. Ze maken onze diensten nog concurrerender. Multinationals zullen voortaan probleemloos dezelfde IP-diensten kunnen gebruiken, zowel lokaal als internationaal."

Het MPLS-netwerk van BT - het meest uitgebreide in Europa - strekt zich nu uit over 70 landen en is toegankelijk vanuit meer dan 1.000 PoP's (Points of Presence). Het MPLS-netwerk omvat vandaag meer dan 19.000 poorten en bedient zo'n 1.200 klanten over de hele wereld.

BT is als leverancier van communicatiediensten sedert 1988 in de VS actief. Het bedrijf heeft momenteel 1.800 medewerkers in dienst in de VS en exploiteert een netwerkinfrastructuur die heel Amerika omspant, van Canada over de Verenigde Staten tot Latijns-Amerika. BT heeft meerdere verkoop- en supportcentra in de VS en levert een brede waaier van bedrijfs- en broadcasting-oplossingen, conferentietools, telecommunicatiediensten en consultancy.


***

BT Global Services
BT Global Services is de divisie binnen BT die zakelijke klanten over de hele wereld bedient met bedrijfsoplossingen en services. Als gespecialiseerd leverancier van diensten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT) biedt BT Global Services geïntegreerde datadiensten met toegevoegde waarde. Op die manier speelt BT Global Services in op de wensen en eisen van Europees en wereldwijd opererende ondernemingen met verschillende vestigingen.

Dankzij het wereldwijde netwerk en de strategische partnerships van BT kan BT Global Services klanten bedienen in alle belangrijke commerciële centra van Europa, Noord-Amerika en Azië.

Het aanbod van BT Global Services varieert van desktop- en netwerkapparatuur en -software, transport en connectiviteit, op IP gebaseerde e-businessoplossingen, beheerde netwerkservices en systeemintegratie tot advies voor complexe vraagstukken van internationaal opererende ondernemingen.

BT heeft 17 jaar ervaring in wereldwijd account management. Ongeveer de helft van het personeel van BT Global Services is werkzaam in vestigingen buiten het Verenigd Koninkrijk.

Kijk voor meer informatie op http://www.bt.nl.

Mediacontacten :
Alan Ball, Head of PR continental Europe, BT Global Services Tel: +32 2 237 17 60, GSM: +32 495 58 34 25
E-mail: alan.ball@bt.be

Hill & Knowlton Nederland
Jeroen Hellenberg, Jeroen Gerlag
Tel: +31 20 404 4 707
E-mail: jhellenberg@hillandknowlton.com
E-mail: jgerlag@hillandknowlton.com