Ingezonden persbericht


Persbericht

Week van Waarden & Normen: CDA wil uitbreiding opvoedingsondersteuning en gezinscoaches!

CDA-fractievoorzitter Leonard Geluk biedt donderdag 15 mei tussen 13.30 en 14.30 de nota Een nieuwe Rotterdamse aanpak opvoedingsondersteuning aan, aan de portefeuillehouder Jeugdzorg in de regio, de heer Bert Euser.

Het CDA presenteert de nota in het kader van de Week van Waarden en Normen . Het CDA vindt dat de overdracht van waarden en normen vooral in het gezin moet plaatsvinden. Het CDA stelt vast dat er te weinig is geïnvesteerd in de opvoedingsondersteuning. Het CDA heeft ervoor gezorgd dat het College van Burgemeester en Wethouders binnen enkele maanden een voorstel aan de Raad aanbiedt om te komen tot een dekkend netwerk opvoedingsondersteuning . In de nota Een nieuwe Rotterdamse aanpak opvoedingsondersteuning presenteert het CDA haar zienswijze op de voorwaarden waaraan de opvoedingsondersteuning moet voldoen.

Het CDA vindt dat de basisvoorziening opvoedingsondersteuning gebaseerd moet zijn op een opbouw van lichte en nabije opvoedingsondersteuning naar zwaardere vormen van opvoedingsondersteuning. Het CDA vindt verder dat Rotterdam moet experimenteren met de juiste inzet van de gezinscoach. De gezinscoach mag geen bureaucraat zijn, moet voor 80% van de werktijd beschikbaar zijn voor gezinnen en moet maatwerk bieden vanuit het perspectief van het gezin.

Het aanbieden van de nota over opvoedingsondersteuning is onderdeel van de week van Waarden & Normen die van 12 tot en met 17 mei wordt georganiseerd door de CDA-fractie in samenwerking met het landelijke CDA, de CDA-fracties in de Stadsregio Rotterdam en de Rotterdamse deelgemeenten de Week van Waarden & Normen.

Op de agenda op onze website www.cda.nl/rotterdam vindt u het complete programma voor deze week.

De nota is vanaf heden onder embargo op te vragen bij de CDA-fractie, 010-4172134 of cda@stadhuis.rotterdam.nl. Pers is donderdag 15 mei tussen 13.30 en 14.30 uur uitgenodigd om aanwezig te zijn bij het aanbieden van de nota aan de portefeuillehouder Jeugdzorg stadsregio Rotterdam, de heer Bert Euser. Locatie CDA-fractiekamer, stadhuis, kamer 1, Coolsingel 40 te Rotterdam.

Rotterdam, 14 mei 2003

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht