Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-05-2003 Maastrichtse Markt onrustig tijdens raadsvergadering Woensdag 14 mei 2003

Maastricht Markt onrustig tijdens raadsvergadering over MVV

Tijdens de raadsvergadering over MVV verzamelde zich vana f 19.00 uur op het Marktplein een groep van 400 tot 500 personen in afwachting van de uitslag over de toekomst van de voetbalclub. Het bleef rustig tot ongeveer 20.30 uur toen een groep van zon 20 tot 30 personen aan de achterzijde van het stadhuis trachtte binnen te dringen. Dit werd voorkomen door een korte actie van de in en om het stadhuis aanwezige agenten. De agenten waren genoodzaakt hun wapenstok te gebruiken. De inmiddels gearriveerde Mobiele Eenheid posteerde zich aan de voorzijde en de achterzijde van het Stadhuis, waarna de rust enigszins terugkeerde. Er werden naar aanleiding van dit incident vier personen aangehouden. Het zijn vier mannen van 18 jaar uit Maastricht, 35 jaar uit Maastricht, 19 jaar uit Lanaken en 22 jaar uit Maastricht. Twee agenten moesten zich onder doktersbehandeling stellen.

Omstreeks 22.00 uur werd door de Mobiele Eenheid met enige drang een groep van 100 personen aan de achterzijde van het Stadhuis verwijderd. Vanuit de groep werd met stenen en glazen in de richting van de Mobiele Eenheid gegooid. De Aanhoudingseenheid van de Mobiele Eenheid verrichtte hierop weer drie aanhoudingen. Dit maal waren het twee 22 jarige Maastrichtenaren en een 18 jarige inwoner van deze stad. Bekeken wordt of snelrecht op de aangehoudenen van toepassing is.

Om 22.15 uur werd door de Burgemeester een noodbevel afgekondigd voor de Markt en omgeving. Ook het tweede peloton Mobiele Eenheid van de regio Limburg Zuid, geassisteerd door een aantal patrouilles uit de overige districten werd voor intensieve surveillance in de Maastrichtse binnenstad ingezet.

Persbericht toestand tot 23.00 uur