Stichting Bouw Research

Vernieuwd Praktijkboek Gezonde Gebouwen

Kennisplatform Gezonde Gebouwen
Print
SBR/ISSO gieten het Praktijkboek Gezonde Gebouwen in een nieuwe vorm. Het boek is praktischer geschreven, modulair van opzet en ontwikkelt zich tot kennisplatform, met de introductie van een internetsite, een e-mailnieuwsbrief en abonneebijeenkomsten. De aanpassingen zijn het resultaat van een grote abonnee-enquête die in 2002 is gehouden.

Het Praktijkboek Gezonde Gebouwen is ontstaan om een brede doelgroep te informeren over gezondheid, comfort en de productiviteit van gebouwgebruikers, voorzover die het gevolg zijn van het binnenmilieu. In de markt heeft het boek een goede bekendheid. Tegelijkertijd heeft de enquête die SBR in 2002 heeft gehouden een aantal verbeterpunten aan het licht gebracht.

In de nieuwe opzet keert het Praktijkboek niet meer terug als losbladige uitgave in twee banden, maar als een naslagwerk dat is verdeeld in losse cahiers. Die cahiers behandelen steeds één onderwerp. Ook de tekst zelf is compacter: er is meer ruimte voor checklists en tabellen en er wordt ruim gebruik gemaakt van illustraties.

Alle teksten in het boek zullen in een tijdsbestek van drie jaar worden 'herschreven' naar de nieuwe stijl, waarbij de informatie meteen wordt geactualiseerd. Tegelijkertijd blijven nieuwe cahiers uitkomen.

Kennisplatform over gezonde gebouwen
Een van de meest in het oog springende vernieuwingen is dat de kennisoverdracht niet langer meer uitsluitend via het gedrukte woord zal gaan. Het Praktijkboek zal zich ontwikkelen tot kennisplatform op het gebied van gezond bouwen. Nieuw zijn de introductie van een internetsite gezondegebouwen.nl, een e-mailnieuwsbrief met actuele informatie en halfjaarlijkse bijeenkomsten. Deze extra's zijn exclusief voor abonnees.