Ministerie van Buitenlandse Zaken

Minister de Hoop Scheffer verontrust over geweld in Tsjetsjenië

De minister van Buitenlandse Zaken, Jaap de Hoop Scheffer, voorzitter van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), heeft vandaag een brief geschreven aan zijn Russische ambtgenoot Igor Ivanov waarin hij zijn verontrusting uitspreekt over het recente geweld in de Russische republiek Tsjetsjenië. De minister betuigt ook zijn medeleven aan Ivanov over de onschuldige mensen die slachtoffer zijn geworden van twee opeenvolgende zelfmoordacties.

"Ik vind het nieuws van de twee recente bomaanslagen in Tsjetsjenië, die een groot aantal burgerslachtoffers hebben geëist en grote vernielingen hebben aangericht, schokkend en verontrustend", zo schrijft de minister, die daaraan toevoegt dat de gebeurtenissen aantonen hoe ingewikkeld de problemen in Tsjetsjenië zijn.

Minister de Hoop Scheffer hoopt dat de terreurdaden de hernieuwde pogingen om vrede en stabiliteit in Tsjetsjenië te brengen, niet zullen verstoren. Zoals recent overeengekomen tussen de Russische autoriteiten en het Nederlandse voorzitterschap, is de OVSE bereid hieraan een nuttige bijdrage te leveren.