Politie Midden- en West Brabant

Bedrijfsongeval met dodelijke afloop in Moerdijk

Breda, 15 mei 2003

Bedrijfsongeval met dodelijke afloop in Moerdijk

Bij een bedrijfsongeval in een staalbedrijf te Moerdijk is op donderdag 15 mei 2003 omstreeks 19.15 uur een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. De man was vermoedelijk op slag dood.

Op genoemd tijdstip werd de oplegger van de vrachtwagenchauffeur in een loods van het bedrijf geladen met rollen dun plaatstaal. Het beladen van de vrachtwagen gebeurde door een kraaninstallatie die aan het dak van de loods is bevestigd. Aan de haak van de kraaninstallatie hingen ongeveer 10 rollen, met een gewicht van 3000 kilo per stuk. Op het moment dat de haak boven de oplegger kwam, begonnen de rollen te schuiven en belandden vervolgens op de oplegger. De chauffeur, die op deze oplegger stond, raakte bekneld tussen de rollen en was vermoedelijk op slag dood.

De vrachtwagencombinatie is van een Duits transportbedrijf. Over de mogelijke identiteit van de chauffeur is nog niets bekend. Uiteindelijk kon de brandweer later op de avond het slachtoffer bevrijden. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in. De werknemer van het staalbedrijf, die de kraaninstallatie bediende, is opgevangen door Buro Slachtofferhulp.

Bron: Enny de Wit